Video: Lammekølle med rodfrugter
Lammekølle med rodfrugterKøkken:
Ingredienser:
Dansk
16
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
3 timer 30 minutter
Antal personer:
-
0.5 deciliter Frisk persille
-
5 stk Hvidløg
-
1 stk Frisk chili
-
0.5 deciliter Citronsaft
-
1.5 kg Afpudset lammekølle
-
600 gram Pastinak
-
600 gram Gulerod
-
600 gram Blegselleri
-
2 stk Rødløg
-
6 stk Hvidløg
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 spsk Olivenolie
-
3 spsk Olivenolie
-
3 spsk Balsamico
-
2 tsk Køkkensalt
-
1 pakke Rucola
Sådan laver du lammekølle med rodfrugter
Persillen hakkes og blandes med presset hvidløg, fintskåret chili og citronsaft.
Skær lammekøllen op.
Bred kødet ud og fordel krydderurteblandingen sammen med salt og peber.
Bind køllen sammen med kødsnor eller hold den sammen med kødpinde.
Gnid køllen udvendigt med salt og peber og læg den i et ovnfast fad.
Steges i ovnen ved 200º C i ca. 1 ½ time.
Vend køllen 2-3 gange under stegningen.
Lammekøllen skal hvile mindst 20 min.
Bagte rodfrugter:
Rens alle grøntsagerne.
Skær pastinak, gulerødder og selleri i stave og løg i både.
Kom hvidløg og grøntsager i et smurt ovnfast fad eller på en plade beklædt med bagepapir.
Vend dem med 1 spsk. olie, salt og peber.
Bages ca. 1 ½ time ved 150°C.
Vend i dem et par gange undervejs.
Lad grøntsagerne køle lidt af.
Pisk marinaden sammen og vend de bagte grøntsager heri sammen med rucola.
Server eventuelt en skøn hjemmelavet tzatziki til lammekøllen
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blomkålssalat
BlomkålssalatVask blomkål og skær stokken væk. Hak blomkålen i helt små stykker med en kni...
Bankekød med groft grønt
Sådan laver du bankekød med groft grønt Start med at pille løgene og skær dem i skiver fra...
Krydret nektarinkage
Forvarm ovnen til 175°C. Smør en springform med fedtstof.Pisk blødgjort smør med en elpisk...