Video: Bønner Provencale
Bønner ProvencaleKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
350 gram Grønne bønner
-
0.5 stk Løg
-
3 stk Tomat
-
15 gram Smør
-
1 tsk Bordsalt
-
1 tsk Peber
-
1 stk Hvidløgs fed
-
50 gram Frisk persille
Bønnerne ordnes og kommes i kogende vand tilsat halvdelen af saltet, og koger i 3 min.
Vandet sigtes fra.
Løget pilles og hakkes, tomaterne skæres i både, og kerner og saft skæres væk, bådene skæres i strimler.
Smørret smeltes i en gryde og løget svitses, bønner og tomaterne kommes ved, og det hele krydres med resten af saltet, peber og presset hvidløg efter smag.
Til sidst kommes den hakkede persille ved.
Spørgsmål:
Vi fejrer sankthansaftens dag, det skal være som buffet. de er inviteret til kl 12.30. vi bliver ialt ca 60, vi skal have en hel oksefilet stegt på grill og en hel skinke også på grill, har du et godt forslag til hvad jeg skal servere til? det skal være nemt, men må godt være anderledes. Ud af de 60 er ca 15 børn. på forhånd tak
Svar:
Det lyder rigtig lækkert med helstegt oksefilet og skinke - pas på at fileten ikke bliver stegt for meget :-)
Jeg vil foreslå følgende tilbehør, som de fleste er rigtig glade for - du kan finde opskrifterne på opskrifter.dk, og det meste kan laves dagen før:
broccolisalat med rosiner
Bønner Provencale
og så en kartoffelsalat - prøv at skriv kartoffelsalat i "søg", så kommer der mange forslag. Tag-selv-salatbar kan måske være godt når der er børn.
Balsamicosauce vil være fint til oksefilet.
som yderligere tilbehør/dessert, kan anbefales:
Oste- og ananaspindsvin
Jordbær med mynte og chantilly
eller : Jordbær med chokolade
Håber at I får en rigtig god fest !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
22/04-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græsk salat med feta
Græsk salat med fetaSkær tomaterne i både, agurken i tykke skiver på skrå og løget i ringe...
Havkat med rødbeder og ingefærsauce
Havkat med rødbeder og ingefærsauce Start med at tilberede saucen:Først koges hvidvin og...
Hindbærparfait
Gør sådan: 1. Pisk æggeblommer og sukker til skum i en skål. Rør kornene fra vaniljestang...