Video: Boller som mellemmad
Boller som mellemmadKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
50 gram Smør
-
3 deciliter Skummetmælk
-
100 gram Kvark 5+
-
25 gram Gær
-
1.5 tsk Sukker
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
100 gram Rugmel
-
400 gram Hvedemel
-
1 stk Æg
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen med en grydeske.
Dæk skålen med f.eks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Tænd for ovnen på 225°C.
Del dejen i passende portioner og form dem til boller.
Læg bollerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl med æg og klip et lille kryds i toppen af hver bolle.
Bag bollerne midt i ovnen 12 - 15 min.
Bollerne er gode til pålæg og ost - f.eks.til brunch.
Spørgsmål:
Hvilket mælkeprodukt kan jeg benytte istedet for kvark? Hilsen Katja i Lyon
Svar:
Hej Katja, Lyon selveste viktualerummet i Frankrige :-) , bare det var mig ;-))
Det er et syrnet mælkeprodukt som er magert, måske vil det virke med Creme Fraiche af den magre slags ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
10/02-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man erstatte de forskellige mælkeprodukter ( a38, kvark, tykmælk cremefraise) med hinanden i bageopskrifter? Hvilke kan i så fald erstatte hinanden?
Svar:
Det kan du i nogle tilfælde, men med andre går det helt galt.
Det bedste er at prøve sig frem med en lille portion.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
15/08-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Saltede mandler
Saltede mandlerDisse saltede mandler er super enkle at lave, og de er yderst lækre. Salted...
Ovnstegt laks med krydderurtefyld
FremgangsmådeTænd ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn.Pil og hak rødløg. Hak dild og...
Marineret okemørbrad med seur rong hai-sauce
Opløs tamarinden i vandet i en halv time. Hæld tamarinden i en fin si over en skål og pres...