Video: Jordbærtærte med pistaciemazarin
Jordbærtærte med pistaciemazarinKøkken:
Ingredienser:
Dansk
23
Tilberedningstid
1 timer 40 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
165 gram Smør
-
3 spsk Flormelis
-
250 gram Hvedemel
-
1 knsp Salt
-
1 stk Æg
-
10 gram Smør
-
80 gram Pistacienød
-
160 gram Marcipan
-
0.5 stk Vanillestang
-
100 gram Rørsukker
-
100 gram Smør
-
2 stk Æg
-
60 gram Hvedemel
-
75 gram Mørk chokolade
-
2 stk Husblas
-
0.5 stk Vanillestang
-
50 gram Rørsukker
-
3 stk Æggeblomme
-
2 deciliter Mælk
-
2 spsk Majsstivelse
-
500 gram Friske jordbær
-
4 spsk Ribsgele
-
20 gram Pistacienød
Jordbærtærte med pistaciemazarin
Mørdej
Du skal starte med at lave en mørdej.
Tag de 165 gram smør og skær det i tern, det skal være kold smør, og kom det i en skål med 3 spsk flormelis, 250 gram hvedemel og 1 knsp salt.
Ingredienser skal æltes sammen til en masse, men det er vigtigt, at du ikke ælter for længe.
Smørret må ikke blive for blødt.
Når dejen er æltet sammen, skal 1 æg piskes sammen med en gaffel og hurtigt æltes sammen med massen.
Dejen skal kun lige hænge sammen.
Nu skal dejen deles i to lige store stykker, der filmes.
Den ene halvdel lægges i køleskabet og den anden halvdel i fryseren, hvor den gemmes til næste gang, du skal bage tærte.
Når dejen har ligget på køl i køleskabet i mindst en time, tages den ud på et meldrysset bord.
Her rulles dejen ud til en cirkel, der passer med den tærteform, du bruger.
Smør tærtedejen med smør og placer dejen i formen.
Prik små huller i dejen og sæt tærteformen i fryseren i 20 minutter.
Når tærteformen tages ud af fryseren efter 20 minutter, skal tærtebunden forbages i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i 12 minutter.
Pistaciemazarin
Herefter skal pistacienødderne blendes til en ensartet masse.
Det er virkelig vigtigt, at pistacienødderne er usaltede.
Skær marcipanen i mindre tern og skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang.
Kom pistaciemasse, vanilje, marcipan og sukker i en skål og pisk det sammen med en elpisker.
Tilsæt de 100 gram smør - det er vigtigt, at smørret er blødt - og pisk igen.
Når massen er ensartet piskes æggene i et af gangen og til sidst tilsættes de 60 gram hvedemel, mens der stadig piskes.
Nu skal pistaciemassen fordeles på tærtebunden og bages i 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
Så snart tærten er ude af ovnen, fordeles den mørke chokolade, der er hakket fint, ovenpå den varme kage, så den smelter og kan fordeles med en ske eller dejskraber.
Vaniljecreme
Husblasbladene skal lægges i blød i 10 minutter.
Vaniljekorn skrabes ud af den anden halvdel af vaniljestangen og blandes med en smule sukker, så vaniljekornene ikke klumper sammen.
Vanilje, sukker, æggeblommer, mælk og majsstivelse kommes i en gryde og koges op under omrøring med et piskeris.
Massen skal boblekoge et par minutter til den tykner.
Nu skal vandet vrides fra husblassen og herefter tilsættes husblassen til cremen, mens du pisker meget grundigt.
Herefter afkøles cremen helt.
Når cremen er helt kold, kan den fordeles på den afkølede tærte.
Herefter pyntes kagen med jordbær og ribsgele.
Ribsgeleen smeltes i en gryde, før den forsigtig pensles på jordbærrene.
Til sidst hakkes de sidste usaltede pistacienødder, der drysses henover kagen.
Din jordbærtærte med pistaciemazarin er nu klar til servering - velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rejer a la Thomas
Først hældes godt med olie (som kan tåle høj varme) i en stor pande (rejerne skal bade i o...
Lammekølle med krydderiblanding
Forvarm ovnen til 165°C.Bland salt, peber, hakket merian, sennep og kardemomme i en lille...
Bagte kartofler med krydderier
Forvarm ovnen til 200°C. Stil risten midt i ovnen. Vask kartoflerne grundigt, prik dem med...