Video: Balinesisk fisk
Balinesisk fiskKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
14
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
750 gram Helleflynder
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.5 knsp Peber
-
1 spsk Olie
-
4 stk Skalotteløg
-
1 Citrongræs
-
2 stk Frisk chili
-
0.5 tsk Rejepasta
-
1 Vand
-
2 spsk Kecap manis
-
1 spsk Brun farin
-
1 Frisk citronmelisse
-
2 stk Forårsløg
-
2 tsk Ingefær
Forvarm ovnen til 160°C.
Fisken skæres i meget små stykker, som drysses med salt og peber.
Fyld olie 2 cm. op i en dyb stegepande og varm det op.
Kom ca. 5 stykker fisk i ad gangen og steg fiskestykkerne ved mellemhøj varme i ca. 4 minutter, til de er gyldenbrune.
Tag fiskestykkerne op af frituren og lad dem dryppe af.
Sæt dem herefter i ovnen så de holder sig varme.
Varm 2 spsk. olie fra fisken op i en lille gryde, tilsæt løg, citrongræs, chili, ingefær og rejepasta og kog det i ca. 3 minutter ved lav varme under en let
omrøring.
Tilsæt vand, kecap manis og farin og rør til saucen koger og bliver tyk.
Tilsæt herefter finthakket citronmelisse og forårsløg.
Hæld saucen over fisken og server straks.
Spørgsmål:
hvad er kebep manis? Jeg har rejepasta og har gået til asiatisk madlavning men er ikke før stødt på det? venlig hilsen Inger
Svar:
Hej , det er en Indonesisk sauce/krydderi som minder lidt om sød soya , den er smagsat med palmesukker,hvidløg, nogle gange også stjerneanis,saucen er ikke salt , men mere "karamellagtig"
Mvh Tomas
opskrifter.dk
05/09-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokoladekage med marcipan
Chokoladekage med marcipanI en gryde smeltes smørret ved lav varme. Imens hakkes den mørke...
Entrecotes med ovnkartofler og salat
Skær kartoflerne i tern og hæld olivenolie over og drys med Herbes de Provence. Bland med...
Lakse forret
Den ferske laks dampes i hvidvin med salt og peber i 5 min.AfkølesAnrettes på 4 tallerkner...