Video: Julekage
JulekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
400 gram Hvedemel
-
125 gram Kartoffelmel
-
1 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Kardemomme
-
0.5 tsk Kanel
-
250 ml Sødmælk
-
50 gram Gær
-
200 gram Smør
-
2 stk Æg
-
100 gram Sukker
-
100 gram Rosiner
-
100 gram Sukat
Julekage
Sigt de tørre dele bortset fra sukkeret og gæren, altså hvedemel, kartoffelmel, salt, kardemomme og kanel.
Varm mælken op til 30 grader.
Rør gæren ud i lidt af denne.
Derefter smelt smørret i mælken.
Pisk æg og sukkeret sammen i 15 minutter.
Ælt det hele let sammen og lad hæves i ca. 1 time.
Vask rosinerne og skår sukat småt.
Når tiden er gået, ælt dejen grundigt sammen med rosinerne og sukat.
Lægges i en smurt form.
Efterhæves, pensles og bages i ca. 30 minutter ved 175 grader.
Din julekage er nu færdig.
Velbekomme!
Julekage passer fortrinligt sammen med pebernødder og brændte mandler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med teriyaki sauce
Fileterne skylles og marineres i teriyaki saucen i 1 time.Steges i ovnen i ca. 20 min.
Omelet
Bland æg, vand, salt og peber i en skål, pisk/rør ingredienserne sammen. Kan bruges mælk i...
Valnøddestænger
Valnøddekernerne hakkes fint, evt. i blender. Smør og flormelis røres godt. Æggehvider, va...