Video: Pebernødder
PebernødderKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hvedemel
-
1/2 tsk Hjortetaksalt
-
1/2 tsk Kanel
-
1/2 tsk Peber
-
1/2 tsk Ingefær
-
1/2 tsk Hel nellike
-
100 gram Smør
-
175 gram Sukker
-
60 gram Æg
-
2 spsk Piskefløde 38%
Pebernødder
Bland mel, hjortetaksalt og krydderier sammen i en stor skål. Hak derefter fast, koldt smør i.
Rør sukker og æg til æggesnaps, og bland fløden i lige så stille. Bland melet med æggesnapsen, og derefter ælt dejen godt sammen. (Dejen er fryseegnet.) Tril dejen i fingertykke stænger, skær dem i små stykker og tril dem til kugler. Dæk en bageplade med bagepapir og læg pebernødderne på pladen. Bag i forvarmet ovn ca. 10 min ved 180 grader.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned i 5 minutter får du overfører dem til en skål eller et stort serveringsfad.
De skulle nu være klar til at blive spist, god fornøjelse.
Tip:
Det er en god ide at bruge pasteuriseret æg, hvis børn skal være med til at bage.
Hvis du har lyst til at prøve andre udgaver af pebernødder, kan vi anbefale dig vores gammeldags pebernødder.
Vidste du:
At pebernødden er Danmarks ældste småkage. Hvis du har gået og undret dig over hvorfor det hedder pebernødder, og om der er peber i pebernødder er svaret nej. Der er kanel i dem, hvilket bruges til at 'pebre dem op' med. Navnet stammer fra de krydderier, man bruger til dejen i de små kager.
Spørgsmål:
Kan man lave dejen og nedfryse det til senere brug? Jeg kunne godt tænke mig at vide det i forbindelse med: - pebernødder - klejner og - vaniliekræse Hvor længe kan disse kager holde sig efter bagning? mvh Maria
Svar:
Pebernødder og vanillekransedej , kan du have liggende 1-3 dage i køleskab ( godt pakket ind) hvis ægget er pastouriseret.
Klejner kan du godt fryse(max.2-3 mdr.), men kog dem så frosne.
Holdbarhed efter bagning afhænger meget af opbevaring. En god ide er at lægge pergamentpapir oven på kagerne, og plombere dåsen med tape, så kan kagerne godt stå i ca. 1 måned.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
20/11-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Adventskringle
Bland som en almindelig gærdej. Hæv en ½ time. Slå op og hæv igen. Bages ved 200-225 gr...
Salat med gedeost og parmaskinke
Endeskiverne skæres af gedeosten, og smides væk. Herefter skæres 6 stykker gedeost. Om hv...
Salat med appelsin og fennikel
Riv lidt skal fra en af appelsinerne og gem det. Fjern resten af skrællen fra appelsinerne...