Video: Pebernødder
PebernødderKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hvedemel
-
1.2 tsk Hjortetaksalt
-
1.2 tsk Kanel
-
1.2 tsk Peber
-
1.2 tsk Ingefær
-
1.2 tsk Hel nellike
-
100 gram Smør
-
175 gram Sukker
-
1 stk Æg
-
2 spsk Piskefløde 38%
Pebernødder
Bland mel, hjortetaksalt og krydderier sammen i en stor skål.
Hak derefter fast, koldt smør i.
Rør sukker og æg til æggesnaps, og bland fløden i lige så stille.
Bland melet med æggesnapsen, og derefter ælt dejen godt sammen.
(Dejen er fryseegnet.)
Tril dejen i fingertykke stænger, skær dem i små stykker og tril dem til kugler.
Dæk en bageplade med bagepapir og læg pebernødderne på pladen.
Bag i forvarmet ovn ca. 10 min ved 180 grader.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned i 5 minutter får du overfører dem til en skål eller et stort serveringsfad.
De skulle nu være klar til at blive spist - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tip:
Det er en god ide at bruge pasteuriseret æg, hvis børn skal være med til at bage.
Vidste du:
At pebernødden er Danmarks ældste småkage. Hvis du har gået og undret dig over, hvorfor det hedder pebernødder, og om der er peber i pebernødder, er svaret nej. Der er kanel i dem, hvilket bruges til at 'pebre dem op' med. Navnet stammer fra de krydderier, man bruger til dejen i de små kager.
Spørgsmål:
Kan man lave dejen og nedfryse det til senere brug? Jeg kunne godt tænke mig at vide det i forbindelse med: - pebernødder - klejner og - vaniliekræse Hvor længe kan disse kager holde sig efter bagning? mvh Maria
Svar:
Pebernødder og vanillekransedej , kan du have liggende 1-3 dage i køleskab ( godt pakket ind) hvis ægget er pastouriseret.
Klejner kan du godt fryse(max.2-3 mdr.), men kog dem så frosne.
Holdbarhed efter bagning afhænger meget af opbevaring. En god ide er at lægge pergamentpapir oven på kagerne, og plombere dåsen med tape, så kan kagerne godt stå i ca. 1 måned.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
20/11-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Avocado med tun og rødløg
Skær avokadoen over, og smid stenen ud. Skrab avokadoindholdet ud og mos det i en skål.Hak...
Kylling i red curry
Sådan gør du:Skær kyllingekødet i strimler. Skær derefter grøntsagerne i passende størrels...
Groft franskbrød med kerner
Groft franskbrød med kernerGæren udrøres i det lune vand, de øvrige ingredienser tilsættes...