Video: Vintergryde
VintergrydeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 kg Okseinderlår
-
50 gram Smør
-
2 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Peber
-
2 deciliter Drikkeklar kaffe
-
4 deciliter Piskefløde 38%
-
2 spsk Tomatpure
-
0.5 deciliter Snaps
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
Skær kødet i tændstiklange strimler, ca. 1 cm tykke.
Lad smørret gyldne i stegegryden.
Del kødet i to portioner og svits hver portion for sig i smørret.
Læg alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser undtagen fløden.
Lad retten koge under låg ved svag varme ca. 1 time, tilsæt fløden, omrør og give den 5 min. til.
Smag til med salt og peber.
Kartofler eller kartoffelmos med hakket persille.
Spørgsmål:
Kære Niels. Jeg synes denne ret må være "sorte gryde" som vi kaldte den før? Hvorfor omdøbe den nu? Synes de er lidt mærkeligt. Med venlig hilsen.
Svar:
Hej, jeg tror dessværre det er som det er med mange retter , de skifter navn , der bliver ændret lidt og de får nye navne hele tiden.
Det er selv sket med store klassiker i det franske køkken, og ved oversættelser så skifter det også, så for mig at se er det bare en del af udviklingen
Må indrømme at jeg ikke har det store forhold til "sorte gryde"
Mvh Tomas
opskrifter.dk
05/01-2013 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
kan der bruges andet end snaps?
Svar:
Hej , du kan bruge rødvin hvis du synes
Mvh Tomas
opskrifter.dk
22/10-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat
Fiskebøf Fisken hakkes fint med en stor kniv - foodprocessoren går også an, men pas på fi...
Laks med mynte og peber
Rens laksen og dup den tør. Læg laksen med skindsiden nedad i et fad. Bland soyasauce, sir...
Karrycremesuppe
OBS! Hvis du laver retten som hovedret så fordobbel opskriften op.Pil de rå rejer, lad hal...