Video: Lammekølle Provencale
Lammekølle ProvencaleKøkken:
Ingredienser:
Fransk
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Afpudset lammekølle
-
0 Havsalt
-
0 Peber
-
1 stk Hvidløg
-
2 spsk Smør
-
2 kg Kartofler
-
2 stk Løg
-
4 stk Hvidløg
-
1 deciliter Frisk persille
-
5 deciliter Grøntsagsbouillon
Gnid lammekøllen med salt, peber og et fed hvidløg og smør med lidt smør.
Skær kartoflerne og løgene i tynde skiver.
Hak hvidløg og persille.
Læg kartofler, persille og løg lagvis i et stort ovnfast fad.
Krydr med salt og peber.
Hæld Bouillonen ved.
Placer køllen oven på kartoflerne.
Steg køllen i ovnen ved 200°C i ca 90 min.
Lad den hvile ca. 15 min. før den skæres ud og serveres
(Lad kartoflerne stå i den slukkede ovn mens køllen hviler).
Tip! Det kan være nødvendigt at pudse køllen af for fedt.
Kan serveres med
Spørgsmål:
Har en stor lammekølle på 3,3 kg. Har ikke noget stegetermometer. Vil lave provencale-lam. Hvor lang tid? Kan vel ikke lægge kartoler i ovnen på samme tid? mvh Birgitte
Svar:
Hej Birgitte, det er rigtigt mange faktorer der spiller ind på stegetiden, jeg tør næsten ikke gætte, måske 2,5-3,5 timer , og det er for langtid til kartoflerne, så steg dem for sig selv.
Måske skal du ønske dig et stegethermometer i gave?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/05-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilken vin vil du anbefale til denne ret?
Svar:
Hej Tak for mailen , jeg ville vælge rødvin , f.eks en Pinot Noir af en god kvalitet
eller en Shiraz som ikke er for voldsom.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
18/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvorfor er der forskel på hvor lang tid lammekøllen skal have? En anden opskrift siger 2½-3 timer?? Vh Mette Fogh-Ravenberg
Svar:
Det er et spørgsmål om stegetemperaturer og hvordan ens kød skal være farvemæssigt.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/09-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er det lige gyldigt, hvor stor lammekøllen er, så skal den stadig være i ovnen i 90 min.? Jeg kunne nemlig kun få en kølle på 3 kg.
Svar:
Jeg anbefaler at du bruger et stege termometer - 62 grader. Lammekøllen skal nok have noget længere tid når den er i den størrelse.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
14/10-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Middelhavssild med soltørrede tomater
Skær sildefileterne i 3 cm stykker og anret dem på et fad. Lav en tomatsalsa ved at hakke...
Hjemmelavet agurkesalat
Sådan laver du agurkesalatBland eddike, sukker og sesamolie sammen indtil sukkeret er oplø...
Våddejs boller
Om aftenen:Gær, salt, sukker og vand røres sammen i en stor skål.Tilsæt først speltmel og...