Spinat-ostegratin

26/02-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Tilbehør

25 minutter

1 timer 25 minutter

9



Fremgangsmåde:

Kom spinaten i en sigte og pres al vandet af den.
Hak den groft med en kniv.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og pisk melet i.
Lad det koge sammen og pisk så mælken i lidt ad gangen.
Pisk hele tiden til det bliver en ret tyk sauce.
Tag gryden fra varmen.

Del æggene i blommer og hvider.
Rør blommerne i saucen lidt ad gangen.
Krydr med salt, peber og muskat efter smag.
Vend spinaten og ca. halvdelen af osten godt i.
Pisk hviderne helt stive og fold dem i til sidst.

Smør et ovnfast fad og kom gratinmassen heri.
Den må kun fylde fadet 3/4 op, da den hæver en del. Drys med ost.

Bag gratinen på næstnederste rille i en 200°C varm ovn.
Små forme bages 25-30 minutter og en stor ca. 45 minutter.
Åben endelig ikke ovnen undervejs.
Spis gratinen straks inden den falder sammen.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

500 gram Frossen helbladet spinat

40 gram Smør

2.5 spsk Hvedemel

2.5 deciliter Letmælk

4 stk Æg

0 Bordsalt

0 Peber

0 Revet muskatnød

200 gram Mozzarella 30+

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g