Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Tilbehør
25 minutter
1 timer 25 minutter
9
Fremgangsmåde:
Kom spinaten i en sigte og pres al vandet af den.
Hak den groft med en kniv.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og pisk melet i.
Lad det koge sammen og pisk så mælken i lidt ad gangen.
Pisk hele tiden til det bliver en ret tyk sauce.
Tag gryden fra varmen.
Del æggene i blommer og hvider.
Rør blommerne i saucen lidt ad gangen.
Krydr med salt, peber og muskat efter smag.
Vend spinaten og ca. halvdelen af osten godt i.
Pisk hviderne helt stive og fold dem i til sidst.
Smør et ovnfast fad og kom gratinmassen heri.
Den må kun fylde fadet 3/4 op, da den hæver en del. Drys med ost.
Bag gratinen på næstnederste rille i en 200°C varm ovn.
Små forme bages 25-30 minutter og en stor ca. 45 minutter.
Åben endelig ikke ovnen undervejs.
Spis gratinen straks inden den falder sammen.
Antal personer: 4
500 gram Frossen helbladet spinat
40 gram Smør
2.5 spsk Hvedemel
2.5 deciliter Letmælk
4 stk Æg
0 Bordsalt
0 Peber
0 Revet muskatnød
200 gram Mozzarella 30+