Video: Aubergine tzatziki med oliven
Aubergine tzatziki med olivenKøkken:
Ingredienser:
Græsk
9
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 stk Aubergine
-
1 spsk Olivenolie
-
5 deciliter Yoghurt naturel
-
20 gram Hvidløg
-
4 spsk Tomatketchup
-
1 Sorte oliven
-
8 Toastbrød
-
16 stk Salatblade
-
1 bdt Frisk koriander
Del auberginer på langs, prik kødsiden med gaffel og pensl med olie.
Læg på bagepapir og bag i ca. 45 min. ved 200°c, afkøl og pil skindet af.
Yoghurt drypper af ½ time i sigte med et viskestykke og blandes med fint hakket oliven, hvidløg og aubergine.
Smag til med ketchup, salt og peber.
Server på ristet toast med salat og koriander.
Aubergine tzatziki kan også anvendes som dip til grøntsager skåret i stave, som vist på foto
Spørgsmål:
Hejsa Nu er det min tur som forældre at få besøg at en flok unge mennesker som jeg skal beværter med et eller andet. Jeg ligger midt imellem frokost og aftensmad men er ikke helt sikker på de får frokost nogen steder. Jeg havde tænkt på en bowle har du en opskrift? Og måske en opskrift på noget spiseligt? Kunne pinde madder være en god ide eller du har måske en bedre ide? På forhånd tak for hjælpen.
Svar:
Jeg kommer her med en række forslag til bowle og mad til når studenterne kommer forbi:
Du kan evt. lave disse drinks som bowle - du skal bare gange op med antal personer som kommer forbi:
Tom Collins
A Southern Screw
Maden er der følgende eksempler:
Crostini med parmesandip
Aubergine tzatziki med oliven
Crostini med tapenade
Dybstegt haloumi
Friske figner med krydret gedeost:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_843.47.10.html?g_load_recipie=1&g_sort=photo&page=6
Forårsruller:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_1073.47.10.html?g_load_recipie=1&g_sort=photo&page=6
Millefeuille med mascarpone og mynte:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_100231.47.10.html?g_load_recipie=1&g_sort=photo&page=12
Jeg håber, at forslagene giver noget inspiration til lette retter...
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
10/05-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er dette tilbehør "børnevenligt"?
Svar:
Ja, helt sikkert.
Det kan godt være at jeg er lidt ekstrem, men jeg mener at børn kan spise (næsten) alt.
Hvis børnene er meget små skal der ikke være sten i oliven, men ellers er det bare med at lade dem smage "rigtig" mad.
Jeg mener at vi grundlægger vores børns spise vaner meget tidligt, og har børnene aldrig fået andet end rigtig mad, så bliver de ved med at kunde lide det resten af livet og vil IKKE finde noget godt i færdig mad og fast food.
Hellere en ærlig gulerod end en friture stegt kartoffel.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
27/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Champignonlasagne
Tænd ovn på 200°C Svits champignon og løg i olien i 3-4 minutter. Væden presses fra spinat...
Ananaskage med cheasy fraiche
Ananaskage med cheasy fraicheÆggehvider og sukker piskes.Mel, vand, æggeblommer, bagepulve...
Kanelsnegle
Sådan laver du KanelsnegleLun mælken og rør gæren i. Smuldr smørret i melet. Tilsæt gærvæ...