Video: Gammeldags æblekage
Gammeldags æblekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Æbler
-
0.5 deciliter Vand
-
100 gram Sukker
-
1 tsk Evt. vanillekorn
-
75 gram Rasp
-
50 gram Sukker
-
50 gram Usaltet smør
-
75 gram Makroner
-
2 deciliter Piskefløde 38%
1. Skyl æblerne og skræl dem.
Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde.
2. Tilsæt ½ dl vand.
3. Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru helt op for varmen.
4. Flæk evt. en vanillestang, skrab kornene ud og put dem ned til æblerne i gryden.
5. Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
6. Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.
7. Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen.
Hæld de kogte æbler over i en skål.
Rør det til mos og tilsæt ca. 100 g sukker.
Sæt skålen i køleskabet.
8. Hæld 75 g rasp og 50 g sukker i en anden skål og bland det sammen.
9. Smelt smørret på en pande og brun raspen ved middelvarme.
Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden i det.
10. Tag panden af varmen, sluk for pladen og hæld den brunede rasp i en skål.
11. Put makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.
12. Hæld fløden i en skål med høje sider.
Pisk fløden stiv med et piskeris eller en elpisker.
Pas på med at piske for længe, så bliver flødeskummen til smør.
13. Find nogle glas frem og læg først et lille lag rasp og et lille lag knust makron ovenpå, så et lag æblemos i skålen.
Derefter et lag rasp og et lag knust marengs/makron og så igen et lag æblemos osv.
Det øverste lag skal være rasp.
14. Pynt med flødeskummen eller server æblekagen i glassene med flødeskummen for sig.
Gammeldags æblekage er en klassisk dessert fra det danske køkken. Et æblesort der er lidt på den syrlige side, er velegnet til denne dessert, da det giver en god smagsoplevelse sammen med de søde makroner og cremet flødeskum.
For dem der ikke er så gammeldags, så er en moderne æblekage eller en bagt æblekage med havregrynssmuldre også gode valg til den søde tand.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Andersens Jambalaya
Kødet skæres i tern. Ingredienserne til krydderiblandingen blandes i en skål. Tilsæt olie,...
Yndlingssuppen
Skær porrerne igennem og skyl dem grundigt. Skræl kartofler og gulerod. Skær porrer i tykk...
Enchilada med grøntsagsfyld
Rør dejen godt sammen og stil den i køleskabet ½ time. Kog de opblødte bønner i 30 min....