Video: Chokolade soufflé
Chokolade souffléKøkken:
Ingredienser:
Fransk
12
Tilberedningstid
1 timer 10 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
1.5 deciliter Cacaopulver
-
1.5 deciliter Sukker
-
3 spsk Maizena
-
1.25 deciliter Letmælk
-
0.5 deciliter Drikkeklar kaffe
-
7 stk Æggehvide
-
0.25 tsk Vinsyre
-
1 knsp Bordsalt
-
25 gram Mørk chokolade
-
2 spsk Smør
-
2 tsk Flormelis
-
0.5 bdt Frisk mynte
Bland cacao, 1/3 af sukkeret og maizenamel i en gryde.
Rør mælk og kaffe i.
Bland det godt.
Bring det i kog under piskning, til sukkeret er opløst og fortsæt kogningen i ca. 5 min.
Kog yderligere 1 min. uden at piske.
Tag gryden fra varmen.
Lad massen blive kold.
Varm ovnen til 175°C.
Smør souffléforme let med flydende margarine.
Pisk æggehviderne med vinsyren i en stor skål til fast skum.
Brug mikseren.
Tilsæt gradvis resten af sukkeret og saltet og fortsæt med at piske, til blandingen er tyk og blank.
Hæld cacaomassen i en stor skål.
Vend halvdelen af æggehvideskum i.
Bland derefter resten af æggehviderne samt den revne chokolade i.
Fordel dejen i de smurte forme (formene skal have lige sider) og glat overfladen.
Bag souffléerne, til de er hævede og overfladen er stivnet, mens indmaden stadig er blød, ca. 20-25 min.
Pudr flormelis over og pynt med mynte blade. Servér straks.
Spørgsmål:
Hej Jeg har tænkt mig at skulle lave chokoladesouflé til min fødselsdag, men i og med der står at de skal serveres straks efter de er kommet ud af ovnen, er det lidt besværligt. Kan man forberede dem og stille dem i køleskabet om dagen og så bage dem lige inden de skal serveres? Mvh Julie
Svar:
Hej Julie, jeg er ikke sikker på at lige denne her opskrift duer til det ?
Hvad med at lave nogle og teste det ?
Jeg har for en del år siden prøvet at komme dem i fryseren og så direkte i ovenen det fungerede fint, men det var ikke denne opskrift...Det smarteste ville være hvis du prøver det ugen før din gæster kommer så ved du hvis det er muligt.
Personligt hvis det var mig der skulle holde en fødelsedag og lave maden selv, så ville jeg sørge for at jeg ikke skulle være ret meget i køkkenet :-))
Mvh Tomas
opskrifter.dk
25/02-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg vil meget gerne prøve denne opskrift; men jeg er lidt i tvivl om, hvrdan man får suffléen ud af formene og over på en tallerken - som vist på billedet - uden at den går helt i stykker? Vh Kirsten
Svar:
Hej Kirsten , jeg har en gang haft et sandt
( xxxs****) det var de bande ord jeg ikke skriver med dette.....
Jeg smurte formen grundigt , kom bagepapir på , smør det grundigt og kom lidt mel på , derefter var det ok.
Men det kan kan også serveres i en flot form, så har man ikke en masse problemer i dette..
Mvh Tomas
opskrifter.dk
03/12-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Der står at man skal bruge margarine, men ikke noget med smør? Kan der bruges soyamælk i stedet for letmælk? Med venlig hilsen Søren Andersen
Svar:
Hej , det er en fejl det retter vi , det skal være smør hele vejen , tak for hjælpen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
20/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nemme brændte mandler
Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op over stærk varme til det koger. Skru lid...
Mexicansk Salsa
Bland finthakkede tomater, hakkede forårsløg, olivenolie, eddike, hakkede chilier, finthak...
Sagogrød
Sagogrød Ingrdienserne koges ved svag varme i 10-15 minutter.