Chokolade soufflé

Chokolade soufflé
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Fransk

Dessert

12


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

1 timer 10 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

10 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Ingredienser (12)

Antal personer:


1.5 deciliter Cacaopulver

1.5 deciliter sukker

3 spsk maizena

1.3 deciliter letmælk

0.5 deciliter Drikkeklar kaffe

7 stk æggehvide

0.3 tsk vinsyre

1 knsp Bordsalt

25 gram mørk chokolade

2 spsk Smør

2 tsk flormelis

0.5 bdt frisk mynte

Næringsindhold pr. person
Fremgangsmåde

Bland cacao, 1/3 af sukkeret og maizenamel i en gryde. Rør mælk og kaffe i. Bland det godt. Bring det i kog under piskning, til sukkeret er opløst og fortsæt kogningen i ca. 5 min. Kog yderligere 1 min. uden at piske. Tag gryden fra varmen. Lad massen blive kold.

Varm ovnen til 175°C. Smør souffléforme let med flydende margarine. Pisk æggehviderne med vinsyren i en stor skål til fast skum. Brug mikseren. Tilsæt gradvis resten af sukkeret og saltet og fortsæt med at piske, til blandingen er tyk og blank.

Hæld cacaomassen i en stor skål. Vend halvdelen af æggehvideskum i. Bland derefter resten af æggehviderne samt den revne chokolade i. Fordel dejen i de smurte forme (formene skal have lige sider) og glat overfladen.

Bag souffléerne, til de er hævede og overfladen er stivnet, mens indmaden stadig er blød, ca. 20-25 min. Pudr flormelis over og pynt med mynte blade. Servér straks.

Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Kokkens svar
Tilberedning

Hej Julie, jeg er ikke sikker på at lige denne her opskrift duer til det ?
Hvad med at lave nogle og teste det ?
Jeg har for en del år siden prøvet at komme dem i fryseren og så direkte i ovenen det fungerede fint, men det var ikke denne opskrift...Det smarteste ville være hvis du prøver det ugen før din gæster kommer så ved du hvis det er muligt.
Personligt hvis det var mig der skulle holde en fødelsedag og lave maden selv, så ville jeg sørge for at jeg ikke skulle være ret meget i køkkenet :-))

Mvh Tomas
opskrifter.dk

25/02-2010 af Opskrifter.dk

chokolade soufflé

Hej Kirsten , jeg har en gang haft et sandt
( xxxs****) det var de bande ord jeg ikke skriver med dette.....
Jeg smurte formen grundigt , kom bagepapir på , smør det grundigt og kom lidt mel på , derefter var det ok.
Men det kan kan også serveres i en flot form, så har man ikke en masse problemer i dette..

Mvh Tomas
opskrifter.dk

03/12-2009 af Opskrifter.dk

Hvor bruges smøren i denne ret?

Hej , det er en fejl det retter vi , det skal være smør hele vejen , tak for hjælpen
Mvh Tomas
opskrifter.dk

20/02-2008 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Mexicansk salat med squash og avocado

Vegetar
Vegansk Mad

Hak tomaterne og squashen. Bland tomat, squash, majs, hakket forårsløg og avocado i en sto...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Aaah, Tripple Chokoladekage!

Vegetar

Varm den mørke chokolade (70%+) og mælken og bland heri pudder- og vaniljesukker. Imens...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Cafe Latte

Hæld først den varme kaffe i glasset. Hæld forsigtigt den varme mælk i. Sød eventuelt med...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag