Video: Bryllupskage med chokolade- og jordbærcreme
Bryllupskage med chokolade- og jordbærcremeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
0
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Opskrift på bryllupskage i tre etager.
Hver kage består af 4 bunde og to slags fyld, lys chokoladecreme og jordbærcreme.
Bundene bages i de samme tærteforme, som bruges til bryllupskagen i fire etager, men her er diametrene 21, 26 og 32 cm.
Bundene til den nederste og midterste kage bages ad fire omgange, altså enkeltvis.
Til kagen på toppen bages to bunde, som flækkes.
Start med denne mindste kage, så får du lidt øvelse til de store.
Et bryllup er den ultimative fest, og bryllupskagen højdepunktet.
Disse to hjemmelavede kreationer i henholdsvis tre og fire etager tager tid at lave, men så rækker denne opskrift også til 60-70 gæster.
Bundene:
Pisk æg og sukker til en tyk, hvid creme.
Fold mel i og dernæst smør.
Fyld dejen i den indstillede tærteform, bag ved 175 grader i 12-15 minutter, og afkøl kagen i formen, før den løsnes med en kniv.
Gentag en gang, og flæk de to bunde næste dag, så får du fire bunde i alt.
Chokoladecreme:
Kog piskefløden op med vanillen.
Lad den hvide chokolade smelte i fløden.
Hæld blandingen i en skål, og stil den i køleskab til næste dag.
Derefter piskes blandingen stiv og smages til med den søde kastanjecreme.
Jordbærcreme:
Pisk smør hvidt med flormelis og æggeblomme, og pisk de mosede jordbær i.
Bærrene må ikke være for kolde, så bliver smørcremen grynet.
Læg kagen sammen.
Smør halvdelen af kastanjecremen på den ene bund, dæk med lys chokoladecreme, derover en bund, smurt med jordbærmarmelade, som dækkes med et lag jordbærcreme.
Sæt kagen sammen
Så startes forfra, og når marmeladen på den øverste bund er tør, dækkes kagen med udrullet marcipan.
Efter denne grundopskrift laves de øvrige kager, se ingrediensliste for de forskellige diametre.
Marcipan til indpakning som til bryllupskagen i fire etager.
Overskydende marcipan kan foldes til pynteblomster.
Desuden den halve portion glasur (1½ æggehvide, 350 g flormelis og 1 tsk glycerin).
Billedet er til inspration :)
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sprøde butterdejssnitter med røget laks
Forvarm ovnen til 225°C.Skræl rødløget og skær det i både. Skær butterdejen i passende sty...
Gazpacho
GazpachoSkær grøntsagerne i små stykker. Tilsæt chili.Svits hvidløgene i olivenolie uden a...
Soft-ice
Skær isen i tern og lad den tø lidt op i en skål. Tilsæt fløde og pisk blandingen let og l...