Video: Fasan i portvin
Fasan i portvinKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 stk hel fasan
-
5 kvist Frisk timian
-
2 deciliter Portvin
-
1.5 deciliter Vildtbouillon
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
0.5 stk Citron
-
3 spsk Maizena
-
1 spsk Smør
-
2 spsk Ribsgele
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
0.5 spsk Kulør
Tø de frosne fasaner op i køleskabet natten over.
Rens fuglenes omhyggeligt og aftør dem.
Gnid dem med salt og peber.
Brun fuglene i smør i en stor jerngryde.
Dæmp varmen til svag, tilsæt timian og lad fasanerne stege i 15 min.
Vend dem og tilsæt portvin, bouillon og fløde.
Kog videre ved lav varme i ca. 30 min. mere.
Mærk efter, om lårene er møre.
Er de ikke det, så vrid lårene af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min.
I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i folie.
Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Juster evt. farven med kulør.
Skær fasanbrysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene.
Smørstegte æblebåde og ribsgelé
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hellefisk med spinatcreme
Hellefisken gøres i stand, uden ben og skind.Deles i fire, drysses m. lidt salt, peber, ci...
Hjemmelavet nutella
Hjemmelavet nutellaStart med at tænde ovnen på 150 grader.Rist hasselnødderne på en beklæd...
Finker
Lever, hjerter og nyrer renses og skylles og sættes over i så meget letsaltet vand, så det...