Video: Mazarintærte
MazarintærteKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
12
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
100 gram Smør
-
40 gram Flormelis
-
2 spsk Vanillesukker
-
160 gram Hvedemel
-
250 gram Marcipan
-
100 gram Smør
-
100 gram Sukker
-
2 spsk Letmælk
-
2 stk Æg
-
75 gram Hvedemel
-
1.5 tsk Vanillesukker
Pynt
-
200 gram Friske jordbær
Sådan laver du mazarintærte
Sørg for at smørret er koldt. Kom smør, flormelis, vanillesukker, og mel i en food processor og pulse indtil teksturen er krummende. Dejen samles så med 2-3 spsk koldt vand. Den skal ikke æltes, men kun lige samles. Læg dejen på køl i 30 minutter. Efter afkøling rulles tærtedejen ud på et meldrysset bord og lægges over i et tærtefad.
Skær overskydende dej fra kanterne og prik bunden med en gaffel. Tærtebunden bages i 20 minutter ved 175 grader. Mens tærtebunden bager, så riv marcipanen på et rivejern. Rør marcipan, smør, sukker, og mælk sammen. Rør æggene i, et ad gangen. Bland så hvedemel og vaniljesukker i. Fyld mazarindejen i tærtebunden. Bag tærten i 40 minutter ved 175 gader.
Afkøl den, og pynt med flotte skiver af friske jordbær før servering.
Din mazarintærte er nu færdig - velbekomme!
Tips til din mazarintærte
Mazarintærte er en forfriskende sommerdessert, men kan selvfølgelig også nydes året rundt. Den klassiske købekage gøres lidt mere luksus her. Mazarintærten kan selvfølgelig gøres endnu en grad mere lækker, med et lag smeltet chokolade smurt ud over toppen før der kommes jordbær på. En lidt mere enkelt mazarinkage findes også på vores side.
Leder du efter mere inspiration?
Tag et kig under vores kategori desserter, og find dit næste bageprojekt. Er du glad for tærter generelt, så er denne græskartærte måske lige dig. Tærten er perfekt til den koldere tid og kan serveres med en skefuld fed creme fraiche eller pisket flødeskum.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grønlangkål
GrønlangkålFørst tager du smørret og smelter det i en gryde (helst en tykbundet) ved jævn...
Farsbrød med grøntsager
Havregrynene udblødes i mælken. Tilsæt skinkekød, fintrevet løg, timian, salt og peber og...
Creme Brulée
Creme BruléeStart med at tænde din ovn på 140 grader, så den er varm, når du skal bruge de...