Video: Fasan i flødesauce
Fasan i flødesauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
2 stk hel fasan
-
8 stk Bacon
-
25 gram Smør
-
1 deciliter Cognac
-
1 stk Hønsebouillonterning
-
2 deciliter Vand
-
3 deciliter Piskefløde 38%
-
10 stk Skalotteløg
-
2 stk Porre
-
2 stk Gulerod
-
1 deciliter Grapetonic
-
2 spsk Ribsgele
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
3 kvist Frisk timian
Fasanerne barderes (pakkes ind) med bacon-skiverne og brunes i smør i en stor gryde.
Tilsæt cognac og lad det koge helt væk.
Bouillon, vand og fløde hældes ved til fasanerne er næsten dækkede.
Skræl skalotteløgene, skær porrer og gulerødder i skiver og kom grøntsagerne i gryden.
Skru ned for blusset og lad retten simre.
Nu tilsættes grapetonic og timian.
Lad gryden småkoge i ca. 45 min.
Vend fasanerne forsigtig når halvdelen af tiden er gået.
Prøv evt. med en strikkepind, om fuglene er møre.
Smag saucen til med ribsgelé, salt og peber.
Fjern spækket fra fasanerne og server retten.
Vin - Viña Pedrosa El Pedrosal - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Bodegas Hnos. Perez Pascuas, Ribera del Duero, Spanien, Type: RødvinNormal stk. pris v/køb af 6 flasker 136,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Viña Pedrosa El Pedrosal'El Pedrosal' 2015 på 100% Tinta del País (Tempranillo) er essensen af Ribera del Duero, hvor man til fornuftige penge får vine, der på én gang udviser stor k... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Bagte kartofler og haricot verte (grønne bønner)
Spørgsmål:
Opskriften lyder rigtig god - men hvordan laves sovsen til denne ret - hvad med grøntsagerne som fasanerne er stegt/kogt med - skal de blendes og i sovsen - med gelé - eller? Kan man lave retten aftenen før (skal bruges til en frokost den følgende dag) og så varme fasanerne ved at bruge den sidste del af stegetiden- på selve dagen? På forhånd tak.
Svar:
Hej der er flere muligheder som jeg læser denne opskrift, du kan gøre som du siger og blende grønsager ned i , det giver en god konsistens, du kan også bare jævne fonden til den konsistens du ønsker
Hvis du vælger at lave den dagen før så lav den helt mør og færdig, og varm den bare i saucen dagen efter, når fuglen er færdig og skal køles ned(dagen før), så læg den med brystet nedad , og i en vinkel så at benene peger opad, det gør at al saften som render af fuglen går igennem brystet og det bliver saftigt på denne måde
Mvh Tomas
opskrifter.dk
29/01-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Hvad nu hvis man har fasanbryst - skal det så være på en anden måde de skal tilberedes ? Hilsen Marianne
Svar:
Hej ,
Brun brysterne lad dem koge med nogle minutter , tag dem op , lav det andet som står i opskriften , og så afslutte med at lade brysterne komme med til sidst.
mvh Tomas
opskrifter.dk
01/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Butter Chicken Masala
1. Krydr kødet med garam masala og lidt salt. Varm en gryde eller sauterpande og smelt 1 s...
Italiensk unghaneroulade
Skær vingerne af unghanen. Derefter udbenes den ved at starte med at skære ved ryggen og f...
Ostechilibagte Kartofler
Jeg plejer at lave 2 bagekartofler pr. person.Bagekartoflerne skal have 60 minutter på 200...