Video: Citronkylling
CitronkyllingKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
1 timer 5 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kylling
-
2 stk Citron
-
0.5 bdt Frisk rosmarin
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 spsk Olivenolie
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
Skær citroner i tynde skiver (helst økologisk).
Gnid den rensede kylling ud- og indvendig med salt/peber, og fyld den med hvidløg,
citronskiver og rosmarin.
Pensl med olivenolie, og læg kyllingen med brystet op i et ildfast fad.
Brun i ovnen ved 200°C i 15 min.
Skru ned til 180°C og steg 50 min. (stik i låret, kødsaften skal være klar)
Små nye kartofler vendt i persille eller frisk pasta og masser af parmesan, samt eksempelvis hvidløgsmarinerede peberfrugter.
Spørgsmål:
Hvilken sovs egner sig til denne ret?
Svar:
Her vil Sauce Velouté passe fint, gerne smagt til med lidt reven citronskræl.
Se opskriften i vores 'Sauceguide'
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
10/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Broccolisalat med æble
Del broccolien i mindre stykker, skræl stokken og skær den i små tern.Overhæld begge dele...
Kartoffelsalat med skyr
Kartoffelsalat med skyr Start med at skylle og skrubbe kartoflerne - eller skræl dem helt...
Mørdej (salt)
Smør, salt og mel æltes sammen til en smuldret dej, cremefraichen tilsættes, og dejen ælte...