Video: Sesambrød eller -rundstykker
Sesambrød eller -rundstykkerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
9
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
30 gram Smør
-
3.1 deciliter Letmælk
-
50 gram Gær
-
100 gram Hytteost
-
1 spsk Bordsalt
-
1 spsk Sukker
-
2 spsk Sesamfrø
-
650 gram Hvedemel
-
1 stk Æg
Sesambrød eller -rundstykker
Smelt smørret, hæld mælken i og varm den op, til den er lunken.
Gæren smuldres og røres ud i væsken.
Tilsæt hytteost, salt, sukker, sesamfrø og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen til den er smidig og glat.
Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i ca. 45 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den igennem, til den igen er smidig.
Tilsæt evt. mere hvedemel.
Man kan nu vælge om man vil bruge dejen til brød eller rundstykker.
Følg den relevante fremgangsmåde:
Brød
Form dejen til 2 lange brød (pr. 4 personer), som lægges på en smurt bageplade. Lad brødene efterhæve under et klæde i ca. 30 minutter. Rids brødene på skrå, før de pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø. Bag brødene på nederste rille ved 200°C i ca. 30 minutter.
Rundstykker
Del dejen i to dele (pr. 4 personer).
Rul dem til to lange pølser og skær hver pølse ud i ti lange store stykker. Tril dem til rundstykker og lad dem efterhæve på en smurt bageplade i 15 minutter. Rundstykkerne pensles med æg, ridses med en skarp kniv og drysses med sesamfrø. Bag rundstykkerne ved 225°C i 10 minutter.
Velbekomme!
Tips og tricks...
Kan du ikke få nok af sesam så prøv også vores bagels med sesamdrys eller vores sesambagte laks.
Spørgsmål:
Kan rundstykkerne fryses?
Svar:
Ja - det kan de sagtens !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
05/01-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kinesisk fondue
Udblød svampene i vand og skær de hårde stilke væk senere. Kom også glasnudlerne i vandet...
Æblesauce med agurk
Skræl æblet, del det i fire stykker og skær det i små terninger, dryp med citronsaft. Pil...
Cookies med chokolade og valnødder
Giv eventuelt valnødderne 15 minutter i ovnen før du hakker dem og putter dem i dejen for...