Video: Pizza basisopskrift
Pizza basisopskriftKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
11
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Bordsalt
-
1 spsk Olivenolie
-
20 gram Gær
-
1.25 deciliter Vand
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
2 dåse Flåede tomater
-
2 spsk Frisk oregano
-
1 spsk Olivenolie
-
0 Peber
Bland melet med salt og olie i en skål.
Rør gæren ud i lunkent vand og bland melet i med hånden eller med dejkrogene på elpiskeren.
Tilsæt evt.lidt mere mel, til dejen er sej og smidig.
Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i godt 45 minutter, til den har nået dobbelt størrelse.
I mellemtiden skal tomatsaucen laves og fyldet findes frem.
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Steg det glasklart i varm olivenolie og rør tomaterne i (brug ikke al væden, så bliver saucen for tynd).
Lad saucen koge ind så den bliver tyk i den åbne gryde og krydr med frisk hakket oregano, salt og peber.
Forvarm ovnen til 250°C (varmluft 220°C).
Smør en bageplade eller beklæd bradepanden med bagepapir.
Tag dejen op af skålen og ælt den godt igennem på et melstrøet bord.
Rul dejen ud på størrelse med bagepladen, læg den på pladen og lav en lille vold af dej i kanten.
Fordel tomatsaucen over dejen - og så kan man ellers supplere med det ønskede fyld.
Dryp evt.lidt olivenolie over det hele og bag pizzaen i 15-20 minutter.
Fyldet kan f.eks.være en rest skinke eller hamburgryg i strimler, champignon og grøn peber samt revet ost.
Basilikum-blade drysset hen over pizzaen lige før servering giver en delikat smag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Farsbrød i ovnen
Forvarm ovnen til 175°C. Smuldr brødet til krummer. Bland krummerne, oksekødet, æg, ketchu...
Aspargessuppe med karrykylling på pind
Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra aspargesene og gem dem....
Mørbrad i portvin
Rens mørbradene og læg dem i en skål og hæld portvin over til det dækker. Lad kødet trækk...