Video: Den lækre Citrontærte
Den lækre CitrontærteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
200 gram Hvedemel
-
60 gram Sukker
-
100 gram Smør
-
0.5 stk Citron
-
1 tsk Vanillesukker
-
1 stk Æggeblomme
-
2.5 stk Citron
-
4 stk Æg
-
1 stk Æggeblomme
-
200 gram Sukker
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
1 spsk Flormelis
Kom mel og sukker i en skål.
Skær smørret i små terninger.
Riv skallen fra citronen fint, og kom den ned til melet sammen med smør, vanille og en æggeblomme.
Vask hænderne i koldt vand, så dejen lettere forbliver kold.
Ælt dejen indtil den er jævn og glat.
Rul dejen ud til en rund form - det går meget let mellem to lag film.
Læg dejen i en tærteform med en diameter på 30 cm, og lad dejen stå koldt i formen 1 times tid.
Varm ovnen til 180°C.
Læg et stykke bagepapir oven på dejen i formen og læg noget ovenpå for at holde dejen nede.
Bag dejen i midten af ovnen i ca. 10 minutter.
Til fyldet skylles citronerne og skallen rives.
Pres citronerne.
Pisk æg, æggeblomme og sukker til let skum med håndmikseren.
Tilsæt citronskal og - saft. Pisk fløden til skum og vend det i æggecremen.
Tag den forbagte dej ud af ovnen.
Hæld fyldet på dejskallen og bag tærten ved 150° C indtil fyldet er fast.
Lad tærten blive helt kold.
Før servering tændes for grillen i ovnen.
Drys flormelis over kagen og brun den under den varme grill.
Pas på, det kan sagtens tage under 1 minut før den er færdig!
Spørgsmål:
Der er vel ikke noget i vejen for at lave denne tærte i god tid og så fryse den ned? Hvor mange personer regner man til i en normal størrelse tærteform? Hilsen Lene
Svar:
Hej Lene , om det er en kage til kaffen så skal du nok regne med 8-10 portioner , du kan godt fryse denne kage.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
24/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kanelkage uden kærnemælk
Kanelkage uden kærnemælk Tænd ovnen på 180 grader. Put fedtstof rundt i bunden af et fad...
Butterdejssnegle med oliven
1. Lad butterdejen tø op i køleskabet.2. Hak oliven, soltørrede tomater, hvidløg og rosmar...
Kalvebov med karry og rodfrugter
Karry og paprika svitses i lidt fedtstof og bov eller kamstegen brunes godt heri.Gulerødde...