Køkken:
Type:
Ingredienser:
Asiatisk
Hovedret
9
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 stk Citron
-
0 Havsalt
-
1 deciliter Olie
-
2 stk Løg
-
4 stk Bøftomat
-
8 stk Forårsløg
-
0.5 bdt Frisk løvstikke
-
8 stk Skærisingfilet
-
8 stk Bananblad
Denne ret er mest spændende og autentisk, hvis den serveres i grønne bananblade.
Spørg din nærmeste grønthandler, om han har nogen, ellers kan du få dem i specialistbutikker.
Alternativt kan man pakke fisken ind i stanniol.
Skræl citronen - undgå den hvide hinde. Pres citronen og bland saften med salt. Kog skrællerne op i koldt vand 3 gange.
Kom de kogte skræller på glas og hæld den saltede saft over. Lad hvile koldt i minimum 1 time.
Hæld saften fra og dæk med god olie - evt. rapsolie.
Saltet citron kan opbevares på køl i lang tid, blot skallerne er dækket af olien.
Tænd ovnen på 175°C.
Skær løg og tomater i tynde skiver. Vask og del forårsløgene på langs.
Vask bananbladene nænsomt med en klud langs ribberne.
Læg tomat, skærisingfilet, løvstikke, løg og forårsløg i lag på midten af et rigeligt stort bananblad og krydr med salt og peber.
Rul bladet sammen på langs af ribberne og fold enderne ned under pakken (vær nænsom - bladene er skrøbelige).
Læg pakkerne på pladen og bag dem i ca. 20 minutter.
Anret pakkerne på tallerkner - lukkede - så den enkelte selv kan åbne for oplevelsen af duften.
Servér med jasminris kogt i en blanding af vand og kokosmælk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalkungryderet
Tage en stor gryde, put noget olie eller smør i. Skær kalkun i tern det brunes sammen med...
Nøddetærte med flødeskum
Nøddertærte bund:Hasselnødderne ristes på en pande ved 170°C i 10 minuter. Lad dem køle af...
Klejner med smør
Alle ingredienserne æltes sammen og dejen stilles på køl et døgn.Rulles ud mellem 2 plasti...