Video: Muslingesalat med kartofler
Muslingesalat med kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2 kg Frisk musling
-
500 gram Kartofler
-
1 stk Forårsløg
-
1 stk Gulerod
-
3 stk Hvidløgs fed
-
1 stk Persillerod
-
1 deciliter Olivenolie
-
2 deciliter Æblecider
-
0.5 tsk Revet citronskal
-
1 spsk Citronsaft
-
0 Peber
-
0 Frisk persille
-
0 Frisk basilikum
Rens muslingerne ved at skylle dem grundigt og fjern alle beskadigede og døde muslinger.
Det afgøres ved at give muslinger, der gaber, et let gonk mod bordet: hvis de ikke lukker sig meget hurtigt, er de døde og skal smides ud.
Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver.
Skær forårsløg, gulerod, de pillede hvidløgsfed og persilleroden i tynde strimler. Kom olie, cider, krydderier og citronsaft og -skal i en stor gryde, og når det koger op, kommes muslingerne i. Læg låg på og ryst gryden. Se til dem efter 2 minutter.
Når de er åbne, er de færdige. Hvis de får for meget, bliver de tørre.
Hæld muslingerne op i et dørslag og sæt suppen over ilden igen.
Mærk efter med en grydeske i bunden af gryden - hvis det knaser, skal suppen sies gennem et viskestykke. Kom kartoflerne i suppen.
Der skal være suppe nok til at dække kartoflerne, ellers spædes med vand.
Kog ca. 8 min. Kom resten af grøntsagerne i kog i ca. 5 min. til.
Si grøntsagerne fra gennem et dørslag og arranger dem sammen med muslingerne på store tallerkener eller et fad. Kog suppen ind, til den er tyk og cremet, og smag til med salt, peber og citronsaft, til den er tilpas krydret.
Hæld saucen over salaten og drys rundhåndet med hele blade basilikum og persille.
Spis lun eller afkølet, men ikke køleskabskold.
Servér brød til
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Appelsintrifli
Knus alle makronerne i en plastpose.Læg halvdelen i en skål og fordel portvinen udover. Sk...
Rosenkål med rasp
Rosenkål med raspSkyl rosenkålene. Skær et "X" i hver kål (ca. 0.25 cm dybt), så bliver de...
ABC - Cocktail
ABS cocktailHældes i alfabetisk rækkefølge (Amaretto, Baileys og Cognac - evt- over bagsid...