Video: Grøntsagsgratin
GrøntsagsgratinKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
14
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
600 gram Græskar
-
600 gram Kartofler
-
100 gram Forårsløg
-
100 gram Frisk chili
-
3 deciliter Letmælk
-
2 deciliter Fløde 13%
-
60 gram Æg
-
50 gram Emmenthaler
-
1 spsk Frisk timian
-
0,5 tsk Revet muskatnød
-
1 tsk Bordsalt
-
0,25 tsk Peber
-
2 spsk Smør
-
2 spsk Frisk persille
Det skrællede græskar skæres i centimetertykke terninger eller i tynde skiver. Kartoflerne skrælles og høvles i fine skiver, forårsløgene skylles, og visne blade og rødder skæres væk. Halvér på langs og skær i 3-4 cm lange stykker. Chilierne snittes på langs, kernerne skylles ud, og stilken skæres væk. Chilierne skæres i fine strimler. Forvarm ovnen på 180°C (varmluft: 160°C). Et stort ildfast fad gnides med smør. Pisk mælken med fløde og æg. Bland revet ost i med finthakket timian, muskat, salt og rigeligt med peber. Græskar, kartofler og forårsløg lægges lagvis i fadet, der drysses med chilistrimler. Hæld æggeblandingen over og fordel smørklatter på overfladen. Lad retten bage i ovnen på midterste rille godt 1 time. Efter 40 minutter dækkes med sølvpapir, så skorpen ikke bliver for mørkebrun. Server med hakket persille eller purløg.
Kan serveres som tilbehør til skinke eller roastbeef, men kan også serveres som selvstændig vegetarisk hovedret, hvis man regner med lidt større mængde pr. person.
Spørgsmål:
Hej. Jeg er ikke sikker på at jeg kan købe græskar hvor jeg bor. Jeg har faktisk aldrig smagt græskar så jeg ved heller ikke hvad jeg kunne bruge i stedet. Nogle forslag? Tak Agnete
Svar:
Du kan bruge Squash (det er faktisk også en art græskar) dem kan man købe de fleste steder.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
22/06-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pimentrelish
Bag peberfrugterne under grillen til det bliver let brændte. Læg dem derefter i en luftt...
Fastelavnsboller
Creme: Pisk æg, sukker og vanille sammen. Kog mælken og kom den langsomt i æggemassen samm...
Sprøde donuts
Drys gæren over varmt vand og lad det stå i 5 min. eller indtil det begynder at skumme....