Vegetarisk Børnevenlig mad Fødselsdag Desserter
Nutrition facts: 350 calories 127.35 carb 30.8 fat 0.15 fiber 13.27 protein 13.3218 fat 79.56 sugar

Video: Chokoladebudding

Chokoladebudding

Chokoladebudding

Chokoladebudding
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Ingredienser:

Dansk

6


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

2 timer 45 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

45 minutter

Bedøm denne opskrift
< Rated 4 / 5 based on 1 customer reviews
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

Opskrifter.dk   Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Tips & tricks

Smager godt sammen med vanillesauce eller en sød, "løst" pisket flødeskum. pynt med mynte-blade.

Kokkens svar
vanille sovs

Spørgsmål:

Kan jeg få opskrift på vanille sovs samt vanille og mandel budding? Venlig hilsen astrid.



Svar:
Hej Astrid, så var du lidt krævende :-)
Mvh Tomas
opskrifter.dk

Til vanillesauce:
2 æggeblommer
2 dl kaffefløde
35 g sukker
1 stang vanille, flækket

pisk æggeblommer og 1/2 dl kaffefløde sammen i en skål. Kog resten af fløden op med sukker og vanillestang, og pisk det over i æggeblandingen. Kom det tilbage i gryden, og varm op til ca. 80° under omrøring. Saucen må endelig ikke koge. Sigt og afkøl saucen, omrør det første minut.

Vanillebudding
¼ stang vanille
2½ dl kaffefløde
2½ spsk majsstivelse
2 spsk sukker
4 past. æggeblommer
1¼ dl mælk

Vanille flækkes og koges med fløden. Majsstivelse, sukker, æggeblommer og mælk piskes sammen i en skål. Den kogende fløde tilsættes under piskning, hvorefter det hældes tilbage i gryden og varmes op under piskning til det jævner.

Gryden tages fra varmen, vanillestangen fjernes. Buddingen hældes i en skål, afkøles, og stilles i køleskabet i 3-4 timer.

Mandelbudding
1/2 l piskefløde
1/4 l mælk
4 æg
4 spsk melis
5 bl. husblas
1 vanillestang
75 g mandler

Fremgangsmåde
Husblas lægges i koldt vand i 5 min. 1/4 l mælk og 1/4 l fløde koges med vanille. Æggeblommer piskes med melis og røres i den kogende mælk/fløde Husblasen vrides af og tilsættes. Der piskes godt rundt. Når cremen er kold tilsættes skum af 2 dl piskefløde, og afskallede hakkede mandler.

08/02-2010 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Sloppy Joe

Sloppy JoeLøgene hakkes fint og svitses på panden i olie.Kødet svitses så med løgene, indt...

views : 1183
Opskrift

Skinkestang

Proteinrig mad
Kødretter

Sådan laver du skinkestang Butterdejen tages ud af fryseren og optøes 1 time før brug.Tænd...

views : 4815
Opskrift

Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat

Stærk mad
Fedtfattig mad
Fiskeretter

Fiskebøf Fisken hakkes fint med en stor kniv - foodprocessoren går også an, men pas på fi...

views : 2853

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag