Video: Chokoladebudding
ChokoladebuddingKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
2 timer 45 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
100 gram Mørk chokolade
-
2 stk Æggeblomme
-
4 spsk Sukker
-
5 deciliter Letmælk
-
40 gram Kartoffelmel
-
1 stk Vanillestang
Bræk chokoladen i små stykker eller høvl den groft.
Kom æggeblommer og sukker i en skål, pisk med piskeriset eller håndmixeren nogle minutter til massen bliver dejlig cremet.
Dette er æggesnapscremen.
En fjerdedel af mælken røres med kartoffelmelet til jævning, resten af mælken hældes i en gryde.
Kom chokoladen i.
Flæk vanillestangen på langs, skrab vanillekornene ud og kom dem og stangen i mælkegryden.
Kog blandingen op ved middel varme under omrøring.
Tilsæt kartoffelmelsjævningen og lad buddingen stivne under omrøring.
Tag vanillestangen op og sluk for komfuret.
Bland æggesnapscremen i, men nu må det ikke koge!
Tag gryden af komfuret, rør et øjeblik og lad det køle let af.
Nu skylles nogle små forme (1 per portion) eller 1 stor form i koldt vand, buddingen hældes i.
Lad det køle godt af i køleskabet (mindst 1-2 timer).
Før servering dyppes formene i varmt vand og buddingekanten løsnes med en kniv, der er skyllet i varmt vand.
Vend buddingen ud på en tallerken.
Hvis man vil have buddingen lidt lettere, kan man vende stiftpisket æggehvide fra 1 æg (per 4 portioner) i blandingen, før den fyldes i formene.
Men så bliver det sværere at vende buddingen ud på en tallerken.
Smager godt sammen med vanillesauce eller en sød, "løst" pisket flødeskum. pynt med mynte-blade.
Spørgsmål:
Kan jeg få opskrift på vanille sovs samt vanille og mandel budding? Venlig hilsen astrid.
Svar:
Hej Astrid, så var du lidt krævende :-)
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Til vanillesauce:
2 æggeblommer
2 dl kaffefløde
35 g sukker
1 stang vanille, flækket
pisk æggeblommer og 1/2 dl kaffefløde sammen i en skål. Kog resten af fløden op med sukker og vanillestang, og pisk det over i æggeblandingen. Kom det tilbage i gryden, og varm op til ca. 80° under omrøring. Saucen må endelig ikke koge. Sigt og afkøl saucen, omrør det første minut.
Vanillebudding
¼ stang vanille
2½ dl kaffefløde
2½ spsk majsstivelse
2 spsk sukker
4 past. æggeblommer
1¼ dl mælk
Vanille flækkes og koges med fløden. Majsstivelse, sukker, æggeblommer og mælk piskes sammen i en skål. Den kogende fløde tilsættes under piskning, hvorefter det hældes tilbage i gryden og varmes op under piskning til det jævner.
Gryden tages fra varmen, vanillestangen fjernes. Buddingen hældes i en skål, afkøles, og stilles i køleskabet i 3-4 timer.
Mandelbudding
1/2 l piskefløde
1/4 l mælk
4 æg
4 spsk melis
5 bl. husblas
1 vanillestang
75 g mandler
Fremgangsmåde
Husblas lægges i koldt vand i 5 min. 1/4 l mælk og 1/4 l fløde koges med vanille. Æggeblommer piskes med melis og røres i den kogende mælk/fløde Husblasen vrides af og tilsættes. Der piskes godt rundt. Når cremen er kold tilsættes skum af 2 dl piskefløde, og afskallede hakkede mandler.
08/02-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med citronsmør
Kryddersmør: Citronmelisse hakkes fint og blandes med smør og citronsaft. Skal stå i køles...
Mojo kartofler
Vask og rens kartoflerne grundigt. Kog dem i en gryde med vand og salt til de er møre. Hæl...
Langtidshævede boller "uden hænder"
Bland alle ingredienser, dog ikke hvedemel.Rør dejen lind med en ske og tilsæt hvedemel og...