Chokoladebudding

Chokoladebudding
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Dessert

6


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

2 timer 45 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

45 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Smager godt sammen med vanillesauce eller en sød, "løst" pisket flødeskum. pynt med mynte-blade.

Kokkens svar
vanille sovs

Spørgsmål:

Kan jeg få opskrift på vanille sovs samt vanille og mandel budding? Venlig hilsen astrid.



Svar:
Hej Astrid, så var du lidt krævende :-)
Mvh Tomas
opskrifter.dk

Til vanillesauce:
2 æggeblommer
2 dl kaffefløde
35 g sukker
1 stang vanille, flækket

pisk æggeblommer og 1/2 dl kaffefløde sammen i en skål. Kog resten af fløden op med sukker og vanillestang, og pisk det over i æggeblandingen. Kom det tilbage i gryden, og varm op til ca. 80° under omrøring. Saucen må endelig ikke koge. Sigt og afkøl saucen, omrør det første minut.

Vanillebudding
¼ stang vanille
2½ dl kaffefløde
2½ spsk majsstivelse
2 spsk sukker
4 past. æggeblommer
1¼ dl mælk

Vanille flækkes og koges med fløden. Majsstivelse, sukker, æggeblommer og mælk piskes sammen i en skål. Den kogende fløde tilsættes under piskning, hvorefter det hældes tilbage i gryden og varmes op under piskning til det jævner.

Gryden tages fra varmen, vanillestangen fjernes. Buddingen hældes i en skål, afkøles, og stilles i køleskabet i 3-4 timer.

Mandelbudding
1/2 l piskefløde
1/4 l mælk
4 æg
4 spsk melis
5 bl. husblas
1 vanillestang
75 g mandler

Fremgangsmåde
Husblas lægges i koldt vand i 5 min. 1/4 l mælk og 1/4 l fløde koges med vanille. Æggeblommer piskes med melis og røres i den kogende mælk/fløde Husblasen vrides af og tilsættes. Der piskes godt rundt. Når cremen er kold tilsættes skum af 2 dl piskefløde, og afskallede hakkede mandler.

08/02-2010 af Opskrifter.dk

endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Mørbrad på spyd

Kødretter

Puds mørbraden af for evt. sener og hinder. Snit den med en meget skarp kniv ned langs d...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Abrikos- og valnøddetærte

Mørdej: Mel, smør, sukker og æg æltes godt sammen og stilles i køleskabet 1 time. En t...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Sauce verte med creme fraiche

Vegetar

Blend det hele med 0,5 dl. creme fraiche, vend denne blanding i resten af creme fraichen o...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag