Video: Kinesisk fondue
Kinesisk fondueKøkken:
Ingredienser:
Kinesisk
21
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
150 gram Shiitake svamp
-
35 gram Nudler
-
200 gram Kalkunbryst
-
8 stk Store upillede rejer
-
200 gram Laksefilet
-
200 gram Roastbeef
-
30 gram Kinakål
-
200 gram Gulerod
-
1 gram Forårsløg
-
2 liter Hønsebouillon
-
0 Sojasauce
-
3 stk Frisk chili
-
0 Hvidløg
-
0 Sambal Oelek
-
0 Citronsaft
-
0 Chili
-
0 Peber
-
0 Ingefær
-
0 Jordnøddeolie
-
0 Sesamolie
-
0 Tør sherry
Udblød svampene i vand og skær de hårde stilke væk senere.
Kom også glasnudlerne i vandet et øjeblik, lad dem så dryppe af i en si og klip dem kortere med køkkensaksen.
Kød og fisk skæres i fine strimler og hver slags lægges for sig i en skål.
Gør grøntsagerne rene og snit dem i tændstiktynde stave.
Rør marinader til kød og fisk alt efter smag og behag.
For eksempel 2 spsk sojasauce, sesamolie og citronsaft til fisken.
Eller 2-3 hakkede hvidløgsfed, noget chilipulver, friskmalet peber og 2-3 spsk jordnøddeolie til oksekødet.
Til kalkunen måske 2 spsk citronsaft, 2 spsk sesamolie og 1 spsk hakket ingefær.
Det er også udmærket uden marinade - kød og fisk smager også dejligt, hvis det lægges i bouillonen uden videre - frem for alt, hvis der er lækre saucer til. Men først:
Bouillonen skal bringes i kog, hvorefter den bliver hældt i gryden eller fonduegryden og stillet på et varmeblus.
Inden da skal alle ingredienser og saucer fyldes i små skåle.
Også sojasaucen skal stå klar.
Skyl de friske chilier og skær dem i ringe - mange gæster kan godt lide, at det er virkelig stærkt.
Til hver gæst skal der være 1 lille si med håndtag - med de normale fonduegafler pirker man forgæves efter godbidderne!
Man tager det, som man har lyst til og ladet det koge 1-2 minutter i den varme bouillon.
Prøv på kryds og tværs og krydr hele tiden på ny.
Til sidst højdepunktet:
Den varme bouillonrest til alle - med smagen af mange lykkelige møder i suppegryden.
Spørgsmål:
Hej. Ville lige høre koger man i hønseboulion eller sojasauce ? Når kødet så er kogt i fonduen tilsætter man selv marinaden på sin tallerken ? til sidst syntes jeg der mangler noget tilbehør som ris eller noget eller er det meningen man spiser nudler og de rå grøntsager til ? til sidst syntes jeg det med sien virker lidt uoverskulig for hvem er hvems ? har meget lyst til at prøve det da det lyder noget anderledes:=)
Svar:
Hej, du koger det i hønsebouillionen, derefter kan du dyppe i f.eks soya, eller en marinade,god idé at koge lidt ris til, de rå grønsager koger du efter behag i bouillionen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
07/01-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan du hjælpe mig med en opskrift på fondue
Svar:
Ja - vi har en opskrift:
Kinesisk fondue
Rigtig god hyggemad til en kold vinterdag :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
21/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kold brøndkarsesuppe
Skær porrerne i ringe og klar dem i fedtstoffet. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom...
Porresalat
Dressing: Sennep og olie piskes sammen, blandes i ymer og smages til med citronsaft. Der t...
Italiensk panna cotta
Fremgangsmåde: Italiensk panna cotta. Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde med van...