Video: Grillet gås med svesker og sauce
Grillet gås med svesker og sauceKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
15
Tilberedningstid
3 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel gås
-
2 tsk Køkkensalt
-
2 spsk Frisk merian
-
5 deciliter Vand
-
250 gram Sveske
-
0.5 deciliter Halvtør hvidvin
-
2 stk Æbler
-
200 gram Mørkt rugbrød
-
2 spsk Rosiner
-
1 spsk Limesaft
-
1 tsk Sukker
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Kanel
-
1.5 deciliter Halvtør hvidvin
-
1 deciliter Vand
Rens gåsen og klap den tør. Fjern overskydende fedt. Strø med salt og hakket merian på yder- og indersiden. Gennemhul skindet på hele gåsen med en gaffel. Placér gåsen med brystsiden opad på en rist i en bradepande og tilsæt vand. Grill fuglen i 2½-3 timer eller indtil den er mør og et stegetermometer viser at kødet er 70°C. Skru helt op for varmen i de sidste 20 min. for at få skindet helt sprødt. Fjern fuglen fra risten og gem stegefedtet til saucen. Lad gåsen stå i 15-20 min. før den skæres ud. Fyld: Placér grofthakkede svesker og 1/4 af hvidvinen i en stor skål. Lad dem trække i 5 min. Tilsæt æbler i tern, revet rugbrød, rosiner, limesaft, sukker, salt og kanel. Bland godt rundt. Placér blandingen i et ovnfast fad og dæk det med folie. Varm fyldet på 175°C i ca. 40 min. eller til det er færdigt. Sauce: Bland vin, vand, lidt stegefedt fra gåsen og lidt af det færdige fyld i en kasserolle. Rør fyldet godt ud som jævning i saucen og bring den i kog. Lad saucen simre i 5 min. under konstant omrøring. Si saucen og smag til med salt. Servér den udskårne gås sammen med fyldet og saucen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Farmors leverpostej
Lever, spæk og ansjoser hakkes groft Løgene hakkes fint Det hele blandes i en skål Boul...
Æble- og løgfyld
Æble- og løgfyldForvarm ovnen til 175°C. Smør et ovnfast fad.Smuldr brødet til små tern. D...
Jordbærcheesecake
Bund: Knus kiks, mandler og salt i en foodprocessor eller minihakker. Det må gerne være l...