Video: Græsk kylling
Græsk kyllingKøkken:
Ingredienser:
Græsk
12
Tilberedningstid
2 timer 15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Kartofler
-
1 spsk Frisk timian
-
1 spsk Frisk basilikum
-
1 spsk Frisk rosmarin
-
1 stk Citron
-
2 spsk Olivenolie
-
1 stk hel kylling
-
2 spsk Olivenolie
-
1 stk Citron
-
2 spsk Frisk timian
-
2 spsk Frisk basilikum
-
2 spsk Frisk rosmarin
Skræl kartoflerne og skær dem i små både.
Kom dem i et ildfast fad og drys timian, basilikum og rosmarin over.
Pres saften fra citronen over og derefter olivenolie over.
Drys med salt og peber og vend det hele rundt i kartoflerne.
Kom fadet i en 200°C forvarmet ovn i ca. 10 min.
Imens skæres kyllingen ud i 8 stykker og skindsiden smøres ind i olivenolie og saften fra citronen.
Der drysses herefter med timian, basilikum og rosmarin.
Kartoflerne tages ud og kyllingen lægges ovenpå kartoflerne, så disse er dækket.
Fadet stilles herefter tilbage i ovnen til kyllingen er færdig - ca. 45 min.
Spørgsmål:
Hvad gør jeg for at få fedtprocenten ned under 30 - gerne meget længere ned?
Svar:
I den pågældende opskrift kan du bringe fedtprocenten væsentligt ned ved ikke at spise skindet på kyllingen.
Du kan også stege kyllingen i et andet fad end kartoflerne, så de ikke opsuger alt fedtet fra kyllingen.
Du kan også bruge mindre olivenolie.
mvh.
Esben
Opskrifter.dk
11/02-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laksehakkebøffer med tomatraita
Finhak laksen i en blender. Tilsæt alle øvrige ingredienser til farsen og blend til en jæv...
Grillede lammeburgere med kommenyogurt
Rist fennikel- og korianderfrø på en tør pande i ca. 30 sek. eller til de dufter stærkt. O...
Søndagspandekager
Vådt i tørt.Steg i olie og smør.Spises med sirup.