Video: Cidermarineret kalkun med æblesauce
Cidermarineret kalkun med æblesauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
16
Tilberedningstid
5 timer 20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2.5 deciliter Æblecider
-
0.5 deciliter Cognac
-
0.5 deciliter Sojasauce
-
2 spsk Sherryvineddike
-
2 tsk Frisk salvie
-
0.5 tsk Kanel
-
10 stk Æbler
-
1 stk Løg
-
6 kvist Frisk timian
-
8 stk Frisk salvie
-
1 stk hel kalkun
-
50 gram Smør
-
2.5 deciliter Vand
-
5 stk Hønsebouillon
-
0.5 deciliter Æblecider
-
2 spsk Majsmel
Placér en bradepande i midten af ovnen og opvarm den til 160°C.
Bland finthakket salvie og de øvrige ingredienser til marinaden i en gryde, bring det i kog og stil det til side.
Skær æblerne i både.
Bland 1/5 af æblebådene, hakket løg, hakket timian og salvieblade i en skål.
Rens kalkunen ind- og udvendigt.
Gnid den indvendigt med salt og peber og fyld kalkunen med æbleblandingen.
Bind lårene sammen på kalkunen og skub vingerne ind under kroppen.
Læg kalkunen i bradepanden, smør lårene og brystet med smør.
Hæld halvdelen af marinaden over fuglen og strø med salt og peber.
Steg kalkunen i 30 min. og hæld herefter den resterende marinade over fuglen.
Steg fuglen i 2 timer, hvorunder der tilsættes vand og jævnligt hældes marinade over fuglen.
Tilsæt de resterende æblebåde til bradepanden.
Dæk kalkunen løseligt med folie.
Bliv ved med at stege, til æblerne er møre, kalkunen er brun og et stegetermometer indsat i den tykkeste del i låret viser 75°C, ca. 1½ time længere.
Læg kalkunen på et fad og dæk den med folie.
Lad den stå i 30 min.
Sauce:
Tag med en hulske æblerne fra bradepanden til en skål.
Hæld stegesaften over i en anden lille skål, skum fedtet fra.
Tilsæt bouillon til stegsaften, så der ialt er 1 liter.
Lad denne sauce simre i en gryde i 5 min.
Tilsæt æblebådene og lad det simre i 2 min. mere.
Bland cider og majsmel i en skål og pisk det sammen med saucen.
Kog saucen til det tykner.
Smag til med salt og peber.
Fjern fyldet fra kalkunen.
Servér fuglen med æblesaucen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sirupglaserede gulerødder
Skær gulerødderne i ½ cm tykke skiver. Bland gulerod, vand, halvdelen af smørret, sukker o...
Nem ølkage
Fremgangsmåde: Nem ølkage.Tænd ovnen på 175°C. Bland alle ingredienserne sammen til en dej...
Cremet broccolisuppe
Cremet broccolisuppePluk broccolien i buketter og hak stilkene fint.Sautér broccolistilken...