Video: Stegte kammuslinger
Stegte kammuslingerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
5 minutter
Antal personer:
-
8 stk Kammusling
-
1 spsk Olie
-
2 spsk Smør
-
1 spsk Sukker
-
1 spsk Fint salt
Fremgangsmåden - Stegte kammuslinger
Som forret er det passende med blot to (ikke for små) kammuslinger pr. person.
Som hovedret benyttes 6-8 stk. alt afhængig af størrelsen.
Ca. 20 min. før stegning drysses kammuslingerne med både lidt fint salt og lidt sukker.
På denne måde opnås den eftertragtede smukke gyldne og karamelliserede overflade på kammuslingerne.
Panden varmes op.
Når panden er rigtig varm tilsættes olien, der gerne må være smagsneutral, fx vindruekerneolie eller rapsolie.
Placer kammuslingerne på panden med god afstand mellem dem.
Afstanden sikrer, at pandens varme temperatur bevares.
Kammuslingerne steges i olien i ca. 45-60 sekunder, hvorefter de vendes og steges blot ca. 30 sekunder på den anden side.
Undgå at bevæge kammuslingerne under stegningen, så du bedst opnår en flot stegeskorpe.
Slutteligt drysses de med lidt godt flagesalt.
Nu er dine smukt gyldne stegte kammuslinger klar til servering.
Åbn gerne en god flaske hvidvin.
Tips og serveringforslag til dine stegte kammuslinger
Kammuslinger smager helt vidunderligt og er velegnede både som forret og som hovedret.
Som forret kan kammuslinger serveres med en grøn salat, fx grøn salat med gedeost, æble og honning eller grønkålssalat med æbler.
Det et vigtigt, at panden er helt varm, inden kammuslingerne steges i den smagsneutrale olie, og at kammuslinger ikke bevæges på panden under stegningen, for at kammuslingerne opnår den eftertragtede gyldne stegeskorpe.
Du kan give dine stegte kammuslinger ekstra smag ved at tilsætte et par dråber frisk citronsaft lige inden servering det fremhæver den søde, delikate smag. Prøv også at stege dem i smør med lidt hvidløg og frisk timian for en mere aromatisk variant. Server kammuslingerne på en cremet blomkålspure, med sprødt bacon eller en frisk urtesalat for en elegant ret. Ønsker du en let forret, kan du anrette dem på små skiver ristet brød med lidt aioli eller en mild vinaigrette.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Koreansk kyllingestuvning
Skær lårene i halve eller kvarte, alt efter deres størrelse. Put kyllingelårene i en stor...
Makronmuffins
Sådan laver du Makronmuffins Start med at smelte smørret ved svag varme.Pisk æg og sukker...
Vegetar moussaka
Vegetar moussakaLøgene hakkes fint, og hvidløget presses.Det sauteres i olie til det er bl...