Video: Stegte kammuslinger
Stegte kammuslingerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
5 minutter
Antal personer:
-
8 stk Kammusling
-
1 spsk Olie
-
2 spsk Smør
-
1 spsk Sukker
-
1 spsk Fint salt
Stegte kammuslinger
Som forret er det passende med blot to (ikke for små) kammuslinger pr. person.
Som hovedret benyttes 6-8 stk. alt afhængig af størrelsen.
Ca. 20 min. før stegning drysses kammuslingerne med både lidt fint salt og lidt sukker.
På denne måde opnås den eftertragtede smukke gyldne og karamelliserede overflade på kammuslingerne.
Panden varmes op.
Når panden er rigtig varm tilsættes olien, der gerne må være smagsneutral, fx vindruekerneolie eller rapsolie.
Placer kammuslingerne på panden med god afstand mellem dem.
Afstanden sikrer, at pandens varme temperatur bevares.
Kammuslingerne steges i olien i ca. 45-60 sekunder, hvorefter de vendes og steges blot ca. 30 sekunder på den anden side.
Undgå at bevæge kammuslingerne under stegningen, så du bedst opnår en flot stegeskorpe.
Slutteligt drysses de med lidt godt flagesalt.
Nu er dine smukt gyldne stegte kammuslinger klar til servering.
Åbn gerne en god flaske hvidvin.
Kammuslinger smager helt vidunderligt og er velegnede både som forret og som hovedret.
Som forret kan kammuslinger serveres med en grøn salat, fx grøn salat med gedeost, æble og honning eller grønkålssalat med æbler.
Det et vigtigt, at panden er helt varm, inden kammuslingerne steges i den smagsneutrale olie, og at kammuslinger ikke bevæges på panden under stegningen, for at kammuslingerne opnår den eftertragtede gyldne stegeskorpe.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Indbagt torsk med krydderurter
Tænd ovnen og forvarm den til 200°C.Lav en tyk opbagt sauce af smør, mel, mælk og citronsa...
Mojito
Sådan laver du en Mojito I et højt tyndt glas lægges mynten (brug en gaffel) så den dækker...
Pandekager med dulce de leche
Sådan laver du pandekager med dulce de lechePisk æggene og 100 gram hvedemel i en skål. Ti...