Video: Oksefilet med hvidløgs- og urteskorpe
Oksefilet med hvidløgs- og urteskorpeKøkken:
Ingredienser:
Fransk
7
Tilberedningstid
4 timer 10 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
4 stk Hvidløgs fed
-
8 stk Frisk salvie
-
4 spsk Frisk timian
-
4 tsk Olivenolie
-
4 tsk Køkkensalt
-
1.5 tsk Peber
-
2.5 kg Afpudset oksehøjreb
Blend hvidløg, salvie, timian, olie, salt og peber i en foodprocessor eller blender.
Dup stegen tør med køkkenrulle.
Gnid stegen over det hele med urtepastaen.
Dæk stegen til og lad den stå koldt i 3 timer.
Forvarm ovnen til 225°C.
Placér stegen på en rist i en bradepande.
Steg kødet i 15 min.
Skru temperaturen ned til 175°C og steg kødet færdigt.
(ca. 35 min. for rosa kød, 45 min. for gennemstegt kød)eller brug et stegetermometer: ca.70-75°C alt efter hvor rød stegen ønskes.
Fjern stegen fra ovnen og lad den hvile i 20 min.
Skær herefter stegen i skiver på tværs af fibrene.
Spørgsmål:
Hejsa Jeg vil høre om der ikke findes et godt oversigt over stegetemperatur over div. kødarter. rosa mellem og gennemstegt. Synes det er svært at finde en man kan bruge, så håber du kan være behjælpligt med dette.
Svar:
Hej , her er lidt af det du spørger om
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Okse, kalv og lam:
•Meget rødt: 55 grader
•Rødt: 58 grader
•Medium: 62 grader
•Gennemstegt: 68 grader
Svinekød:
•Medium…………………….70 grader
•Gennemstegt……………..75 grader
And, kylling og kalkun:
•Som udgangspunkt skal temperaturen være 75 grader.
16/01-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvorfor kan man ikke skrive det og få en opskrift på stegning lidt svært at finde rundt i opskrifterne men flot ellers Flemming
Svar:
Hej , hvis du bruner kødet godt og bruger en stegetermometer på ca: 60-65 grader , så skulle resultatet blive ret godt, steg ved 170 grader i ovnen.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
09/08-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvilken sauce kan du anbefale til denne ret ?
Svar:
I stedet for sauce, kan du godt servere f.eks.hvidløgssmør og bagte kartofler til denne ret.
Men prøv at se vores sauceguide:
http://www.opskrifter.dk/Sauceguide.159.0.html
der er mange gode forslag til sauce.
mvh
Dorthe
opskrifter.sk
28/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Wokret med ingerfærrejer, sukkerærter og majs
Bland rejer med halvdelen af olien, reven ingefær, hvidløg, salt og cayenne. Lad det stå i...
Marokkansk lam-tagine med kikærter og couscous
Skær lammekødet ud i terninger. Hak hvidløg, og løg fint. Steg det hele sammen med koriand...
Nemme burgerboller
Sådan laver du nemme burgerbollerLun vand og mælk og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker,...