Video: Hindbærsorbet
HindbærsorbetKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Friske hindbær
-
1 liter Vand
-
400 gram Sukker
-
1 stk Vanilje
-
10 stk Hele peberkorn
-
2 stk Citron
Hindbærsorbet
Med ismaskine
Start med at putte hindbær ned i en gryde med vand, sukker, en flækket vaniljestang og hele sorte peberkorn. Kog det op og lad det koge i 4 minutter under konstant omrøring. Derefter tages gryden fra blusset, hvorefter hindbærlagen smages til med fintrevet citronskal og citronsaft. Lad hindbærlagen trække i 20 minutter.
Fisk peberkorn og vaniljestang op, hvorefter massen blendes og dernæst siges igennem en sigte med hjælp fra en dejskraber. Vent med at putte hindbærlagen i ismaskinen til den er fuldsætning afkølet. Det burde den være efter 2 timer i køleskabet.
Put massen i ismaskinen. Derefter skulle den gerne efter 15 minutter være fast og cremet. Lad hindbærsorbeten være i fryseren i mindst 1 time inden servering.
Uden ismaskine
Efter hindbærlagen er kommet igennem sigten, så hæld hindbærlagen direkte i en plastikbeholder og indfrys den. Når hindbærlagen er helt frossen, tages den ud af fryseren og hakkes groft. Put isklumperne i en foodprocessor til hindbærlagen er blød og cremet.
Hæld lagen tilbage i boksen og sæt den i fryseren. Rør i hindbærlagen 2-3 gange med 30 minutters mellemrum. På den måde går hindbærlagen stille og roligt fra lage til sorbet og bliver snart klar til servering.
Servér hindbærsorbeten som tilbehør til en dessert eller med friske bær.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tip:
Hvis hindbærsorbeten skal være ekstra cremet uden brug af ismaskine, så pisk æggehvider fra 2 æg til marengs med 30 gram sukker og vend det i sorbeten efter turen i foodprocessoren.
Andre opskrifter
Der er heldigvis mange andre sorbetis end bare hindbærsorbet. Prøv for eksempel at lave mangosorbet med citron, ananassorbet eller citronsorbet næste gang, du får lyst til at lave sorbet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Vegansk brownie
Vegansk brownieBland hørfrø op med vand i en lille skål og lad det stå i 10 minutter, indt...
Stegt tunfisk med løgkompot
Løgkompot:Skær baconen i tern og rist det på en pande i halvdelen af olien. Skær løgene i...
Tzatziki creme fraiche
Tzatziki med creme fraicheHæld creme fraichen op i et kaffefilter og lad den dryppe af.&nb...