Video: Chilimayo
ChilimayoKøkken:
Ingredienser:
Mexicansk
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1 stk Æg
-
1 stk Æggeblomme
-
3 deciliter Olivenolie
-
6 stk Hvidløgs fed
-
2 stk Tørret chili
-
3 spsk Peberpasta
-
0.5 tsk Safran
-
2 spsk Sherryvineddike
-
2 tsk Groft salt
-
1 spsk Citronsaft
Chilimayo
Tag det hele på køkkenbordet og vent en time med at lave din chilimayo, så alt har samme stuetemperatur.
Knus safranen med saltet i en morter.
Rør æg og æggeblomme med saltet og tilsæt herefter olien i en meget tynd stråle.
Æggene skal nå at optage olien, så det skal du holde øje med.
Du får det bedste resultat ved at bruge en foodprocessor eller blender.
Når æggene har optaget olien, så skal massen gerne være blevet til en ret stiv mayo.
Hvis ikke, så skal der tilsættes lidt mere olie.
Tilføj resten af ingredienserne og rør videre.
Hvis du bruger håndkraft, skal chili og hvidløg hakkes meget fint på et bræt først.
Smag til med citronsaft og evt. salt.
Hvidløgssmagen bliver kraftigere, når chilimayoen får lov at trække et par timer i køleskabet.
Velbekomme!
Opskrifter med chili
Er du helt vild med chili og kan næsten ikke få nok af skønne, stærke ingrediens? Så læs med her, for det kan være, at du bliver inspireret til dit næste måltid. Nogle af vores mest populære retter med chili er nemlig den vegetariske chili sin carne, der smager himmelsk, samt denne kyllingopskrift med masser af smag.
Måske har du endda lyst til at prøve disse ostechilibagte kartofler, der fungerer rigtig godt som tilbehør til din aftensmad.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
grillede spareribs
Klargør en grill til medium varme.Purér feta, creme fraiche, vand, citronsaft og hvidløg i...
Dressing med blåskimmelost og purløg
Blend kærnemælk, mayonnaise, citronsaft, Worcestershiresauce, presset hvidløg og salt i en...
Ovnbagt tempeh
Skær tempeh i mundrette bidder og sæt dem til side. Forvarm ovnen til 175°C.Sauce: Hak løg...