Video: Vegetarisk stegt flæsk med persillesovs
Vegetarisk stegt flæsk med persillesovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
1 timer 5 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
700 gram Tofu
-
3 spsk Rapsolie
-
3 spsk Sojasauce
-
2 spsk Vand
-
2 spsk Panko rasp
-
1 tsk Majsstivelse
-
2 bdt Frisk persille
-
40 gram Smør
-
4 spsk Hvedemel
-
8 deciliter Sødmælk
-
1 kg Kartofler
-
1 glas Syltet rødbede
Vegetarisk stegt flæsk med persillesovs
Start med at tage tofuen, som gerne må være røget, ud af pakken og fold et klæde omkring den.
Pres derefter let med hænderne, så lidt af væden kommer ud.
Skær tofuen i ca. 0,5 cm tykke skiver på den lange side.
Mix en marinade sammen bestående af rapsolie, soja, majsstivelse, pankorasp og vand.
Marinaden skal hverken være for tyk eller tynd, så tilføj eventuelt lidt ekstra vand således, at marinaden svøber og ikke klæber for godt rundt om tofuskiverne.
Lad tofuskiverne ligge i marinaden i mindst 1 time og vend forsigtigt skiverne undervejs, så marinaden kommer godt rundt.
Steg tofuskiverne i marinaden på en pande under mellemhøj varme i 35 minutter, til de bliver gennemstegte.
Mens tofuskiverne steges, kommer man kartoflerne i en gryde med letsaltet kogende vand.
Lad dem få i 20 minutter.
Læk dem til side og dæk dem til med et viskestykke, så de holder på varmen.
Hak persillen fint og start derefter på en klassisk opbagning med mel og smør i en gryde under lav til mellemhøj varme.
Når melblandingen har fået lidt farve, tilsætter man derefter mælken lidt ad gangen, mens man pisker.
Lad sovsen simre rigtig godt igennem, indtil den har den rette konsistens.
Tilføj, lige inden serveringen, persillen og smag til med salt og peber.
Servér retten syltede rødbeder til.
Nyd din/jeres vegetariske stegt flæsk med persillesovs- velbekomme!
Tips
Hvis du ønsker at gå den mere veganske vej ift. retten, så erstat smørret med 3 grøntsagsbouillonterninger og lidt vand. Erstat mælken med planteføde og så har man en vegansk persillesovs.
Hvis man vil gøre mere ud af sin persillesovs, vil vi anbefale at koge mælken eller planteføden med gulerødder, selleri og peberkorn, inden den skal bruges til sovs. Dette for at tilføre endnu mere smag.
Andre oplagte opskrifter
Hvis man ønsker at gå hele vejen, fx ifm. med valgaften, så er pandekager med øl eller citronfromage nogle meget oplagte danske klassikere, som man kan nyde til dessert.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bistrosalat
Sådan laver du bistrosalat Start med at skære kylling i strimler og krydre det godt med sa...
Foccacia med artiskok, frisk mozzarella og salami
Sådan laver du foccacia med artiskok, frisk mozzarella og salami Grønt Fyld:Hak artiskokke...
Pollo alla gonzaga
Kog vand i en gryde sammen med løg, gulerod og laurbærblade. Kog kyllingekødet i bouillone...