Video: Hjemmelavet klassisk tomatsuppe
Hjemmelavet klassisk tomatsuppeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 tsk Olivenolie
-
2 stk Løg
-
1 spsk Frisk oregano
-
1 spsk Frisk timian
-
2 stk Hvidløg
-
800 gram Tomat
-
3 deciliter Vand
-
2.5 spsk Tomatpure
-
2 tsk Sukker
-
0.25 tsk Bordsalt
-
0.25 tsk Peber
-
0 Frisk basilikum
Hjemmelavet klassisk tomatsuppe
Opvarm lidt olivenolie i en stor gryde over middel varme.
Tilsæt hakket løg og hvidløg, oregano og timian.
Steg i 5 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt flåede tomater samt resten af ingredienserne og rør godt rundt.
Bring suppen i kog, skru ned for varmen og lad suppen simre i 15 minutter.
Smag til med salt og peber.
Lad suppen afkøle lidt og hæld ca. halvdelen af suppen i en blender.
Blend indtil at suppen er helt jævn (hvis suppen er for varm, eller der er for meget i blenderen, kan du risikere at låget på blenderen springer af).
Overfør den purerede suppe til en skål.
Gentag proceduren for resten af suppen.
Servér suppen varm eller afkølet.
Pynt eventuelt med hakket basilikum eller din favoritkrydderurt og servér godt brød til.
Din hjemmelavede klassiske tomatsuppe er nu klar til at blive nydt i eget eller andres selskab :)
Din hjemmelavede klassiske tomatsuppe perfekt både som forret og hovedret
For en ekstra appetitlig tomatsuppe kan du bruge friske tomater - blanchér dem og pil skindet af, hvis du vil have den bedste "hjemmelavede" oplevelse. Ellers investér i nogle flåede tomater af høj kvalitet.
I stedet for at komme suppen i en blender kan du også benytte en stavblender og blende suppen direkte i gryden. Suppen skal dog afkøles lidt først.
Tomatsuppen kan med fordel fordel serveres med friskt brød - fx fransk rosmarinbrød eller velsmagende croutoner med urter, hvidløg og parmesan.
For en mere fyldig suppe kan der tilsættes suppepasta eller nudler.
Du kan også tilsætte lidt piskefløde for en mere rund og cremet smag.
Som pynt på din hjemmelavede klassiske tomatsuppe kan du bruge små tomattern. Dem laver du nemt ved at skære en tomat i 6-8 både og pille kernerne ud. Skær derefter stykkerne i små firkanter, som du drysser med lidt salt og sukker, så de slipper lidt af deres væske og får en flottere og mere dyb rød farve. Har du tid, så hæld de små tomattern i en sigte, så de frigiver yderligere væske.
Spørgsmål:
Hej. Når du putter varm suppe ned i en blendermed låg på,har du så selv været ude for at det nærmest eksploderer ud over køkkenet fordi varme væsker i en beholder med låg ikke går godt i spænd? det skete lige for mig....
Svar:
Hej , jeg beklager dit uheld.Ja jeg har prøvet det mange ganger og kunne fortælle mange tossede ting om det , men det der er vigtigt er at man med et viskestykke holder på låget og max fylder 1/3 op af blender glasset
Mvh Tomas
opskrifter.dk
23/02-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
kan denne suppe fryses i portioner? Jeg skal opereres her i december og plejer derefter mest at ha lyst til suppe. er der andre purerede supper der kan fryses du kan anbefale? Venligst Gitte
Svar:
ja - du kan sagtens fryse denne her suppe. Du kan næsten fryse alle supper, undtagen hvis de er lierede, så er de ikke velegnede til at fryse.
Skal der fyld i suppen efter at den er pureret, er det bedst at tilsætte den efter optøning.
F.eks.kan gulerødder godt blive lidt "gummi-agtige" når de har været i fryseren.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
24/11-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Osso buco på rødvin
Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber. Brun kødet...
Bagt æblekage
Bagt æblekageSkær smørret i mindre stykker og bland med mel til blandingen ligner revet os...
Røgede laksekroketter
Røgede laksekroketterBlend flødeost og røget laks i en blender eller foodprocessor indtil...