Video: Spaghetti med kyllingekødboller
Spaghetti med kyllingekødbollerKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
17
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
1 timer 45 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hakket kyllingekød
-
60 gram Revet parmesan
-
60 gram Rasp
-
2 fed Hvidløg
-
1 stk Æg
-
2 spsk Finthakket bredbladet persille
-
5 blad Frisk salvie
-
4 spsk Olivenolie
-
500 gram Spaghetti
-
1 stk Finthakket løg
-
1 spsk Tomatpure
-
2 dåse Hakkede tomater
-
2 stk Laurbærblad
-
1 bdt Basilikum
-
2 spsk Friskkværnet peber
-
2 tsk Salt
-
1 spsk Salt
Spaghetti med kyllingekødboller
Start med at hakke hvidløgene og salviebladene fint.
Rør dernæst det revet parmesan, rasp, æg, finthakket kyllingekød, hvidløg, salvieblade og bredbladet persille grundigt sammen i en skål.
Tilsæt efterfølgende 1 spiseskefuld friskkværnet peber og 1 teskefuld salt og rør det hele godt sammen.
Når farsen er blandet godt sammen, formes farsen til små boller ved brug af spiseskeer.
Stil derefter kødbollerne i køleskabet i 30 minutter, til de er faste.
Varm 2 af de 4 spiseskefulde olivenolie op i en stor gryde og steg kødbollerne - nogle stykker ad gangen - til de er gyldenbrune og har fine skorper.
Vend dem rundt løbende således, at de ikke bliver sorte.
Lad dem trække på noget køkkenrulle, indtil de skal puttes tilbage i gryden med spaghettien og tomatsaucen.
Efter alle de tilberedte kødboller er lagt på noget køkkenrulle, tilsættes de resterende 2 spiseskefulde olivenolie i samme gryde, som man brugte til at stege kødbollerne i.
Når olivenolien er varmet op, sautéres det finthakket løg i 1-2 minutter, til det er blødt.
Dernæst tilsættes tomatpuren og de 2 laurbærblade, som får lov til at stege med i nogle minutter for at afgive smag.
Når der er gået nogle minutter, hældes de 2 dåser hakkede tomater ned i gryden, hvorefter der lægges et låg over, så tomatsaucen kommer i kog.
Skru ned for blusset, og lad tomatsaucen koge i 50-60 minutter.
Når der er 10 minutter tilbage af tomatsaucens kogetid, koges spaghettien al dente i en anden stor gryde med spilkogende vand tilsat 1 spiseskefuld salt.
Følg spaghettiens kogetid, som kan findes på pakken, og sigt derefter alt vandet fra spaghettien, men husk at gemme en lille kop af pastavand til senere brug.
Dette for at samle og harmonere tomatsaucen bedre med spaghettien.
Kom spaghettien og den lille kop pastavand ned i gryden med tomatsaucen og vend det hele godt rundt, mens der stadig er varme på.
Tilsæt den sidste spiseskefulde friskkværnet peber og teskefulde salt og smag yderligere til efter behov.
Vend det hele godt rundt igen og tilsæt derefter forsigtigt de tilberedte kødboller, som skal blandes og varmes nænsomt op i gryden med spaghettien og tomatsaucen.
Servér retten i portionsskåle og drys med blade af basilikum og ekstra revet parmesan.
Nyd din/jeres spaghetti med kyllingekødboller - velbekomme!
Et godt tip
Put lidt olivenolie på dine/jeres håndflader og form farsen til små boller ved brug af jeres hænder. Olivenolien sørger for, at farsen klistrer mindre på dine/jeres hænder og gør livet nemmere ift. at forme bollerne. Dette vil sikre dig/jer mere flotte, runde og identiske kødboller.
Andre kødbolleopskrifter
Hvis du/I er mere til den klassiske spaghetti med kødboller lavet af oksekød, kan vi varmt anbefale vores opskrift på Spaghetti med kødboller og aubergine. Et rigtigt godt eksempel på, hvordan man kan inddrage flere grøntsager i sin pastasaucer, der både bidrager med smag og flere vitaminer.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Spaghetti kødboller
Halver squash'en. Kom den i ovnen på 200 grader i 15 min, så den bliver fast. Tag en gaffe...
Pølserisotto
Sådan laver du pølserisottoSkær pølserne i skiver. Fjern rodskiven og de groveste grønne b...
Hvedeboller
Forvarm ovnen på 220°c (varmluft 200°c).Gæren opløses i det tempererede vand. Alle ingredi...