Video: Havrebrød med kvark
Havrebrød med kvarkKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 10 minutter
Antal personer:
-
25 gram Smør
-
6 deciliter Vand
-
200 gram Kvark 5+
-
50 gram Gær
-
2 tsk Sukker
-
1 tsk Havsalt
-
200 gram Havreklid
-
750 gram Hvedemel
-
2 stk Æg
Havrebrød med kvark, fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med f.eks. et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 2 stykker og læg dem i smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter).
Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensl dem med æg. Rids brødene og drys dem evt. med lidt havreklid.
Bag havrebrødene nederst i ovnen ved 200°C i ca. 40 min.
Tag brødene ud af formene, når de er bagt.
Læg dem på siden på bagepladen.
Sæt brødene tilbage i ovnen og lad dem stå ved eftervarmen.
Lad havrebrødene køle af på en bagerist og server dem i skiver sammen med f.eks. smør og ost.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med mynte og peber
Rens laksen og dup den tør. Læg laksen med skindsiden nedad i et fad. Bland soyasauce, sir...
Vintersalat
Sådan laver du vintersalat Riv bladene fra stokken af grønkålen. Skyl bladene grundigt, og...
Krydret tomatcocktail
Skræl og riv agurken. Bland det med tomatjuice, hakkede forårsløg, citronsaft, tabasco, wo...