Video: Bouillabaisse med rouille
Bouillabaisse med rouilleKøkken:
Ingredienser:
Fransk
31
Tilberedningstid
35 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Hvidvin
-
200 gram Blåmusling
-
2 stk Løg
-
2 fed Hvidløg
-
1 stk Hakket porre
-
1 stk Fennikel
-
1 stk Bladselleristilk
-
2 tsk Hakket frisk timian
-
1 tsk Hele peberkorn
-
1 knsp Safran
-
500 gram Fiskeben
-
1 liter Fiskebouillon
-
2 spsk Tomatpure
-
400 gram Kartofler i tern
-
300 gram Kuller
-
4 stk Jomfruhummer
-
100 gram Store upillede rejer
-
8 stk Kammusling
-
1 stk Revet skal og saft fra citron
-
0 Sort peber
-
0 Køkkensalt
-
1 spsk Olivenolie
-
1 deciliter Hakket persille
Tilbehør
-
2 skive Lyst brød
-
1 knsp Cayennepeber
-
1 knsp Safran
-
0.5 tsk Røget paprika
-
2 fed Hvidløg
-
0.5 stk Revet skal og saft fra citron
-
1 deciliter Olivenolie
-
0 Køkkensalt
Bouillabaisse med rouille
Start med at tilberede rouille.
Brødskiverne skal skæres i små tern, før de sammen med cayennepeber, safran, røget paprika og hvidløg skal køres i en minihakker eller blender til det er helt findelt.
Nu tilsættes citronskal og lidt citronsaft.
Kør olivenolien i lidt efter lidt til blandingen er blevet en dejlig, cremet dressing.
Dressingen skal evt. smages til med salt og lidt mere citronsaft.
Nu skal alle skaldyrene pilles.
Skallerne skal gemmes til suppevandet og kødet til senere.
Muslingerne skal skrubbes og renses.
Du skal huske at banke på dem, når du renser dem.
Hvis muslingerne ikke lukker sig, når man banker på dem, skal de kasseres.
De rensede muslinger kommes i en gryde med hvidvin og dampkoges under låg i ca. 5 min.
De er færdige, når de har åbnet sig.
Det er vigtigt, at du kasserer dem, der ikke har åbnet sig.
Læg en sigte over en stor skål og sigt muslingerne fra væden.
Du må ikke kassere væden, da den skal bruges til suppen.
De tilberedte muslinger skal afkøles i skallerne til de skal serveres.
Løg, hvidløg, porre, fennikel og bladselleri skylles og hakkes.
Gerne fint.
Herefter sauteres grøntsagerne i olivenolie i en tykbundet gryde til de er bløde og klare.
Tilsæt safran, timian, peberkorn, fiskeben og skallerne fra skaldyrene og varm det hele godt igennem under omrøring i et par minutter.
Nu skal fiskebouillon, hvidvinsvæden fra muslingerne og tomatpuré tilsættes og blandingen skal simre i 20 min.
Suppen skummes undervejs for urenheder.
Når suppen har kølet en smule af i gryden, skal den sigtes gennem et rent klæde til den er helt klar.
Kasser fyldet, du har fanget i klædet og kom suppevandet i en ren gryde.
Varm suppevæden op og tilsæt kartoflerne, der skal simre i 10 min. til de er næsten møre.
Suppen smages til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber.
Imens rister du kammuslingerne, der skal have et minut på hver side på en pande med smør.
Når de har en lækker stegeskorpe, er de færdige.
Drys nu med salt og peber.
Det er vigtigt, du først kommer salt og peber på nu, da stegeskorpen ellers ikke bliver sprød.
Skru nu ned for varmen under suppen, så suppen er lige under kogepunktet.
Kuller og jomfruhummer skal nu tilberedes nænsomt i suppen i ca. 3 min.
Afslutningsvis tilsættes de tilberedte muslinger, så de lige får varmen.
Du kan nu anrette din bouillabaisse med rouille i dybe tallerkener.
Start med at lægge kartofler, fisk, skaldyr, jomfruhummer og kammuslinger i tallerkenen og hæld den varme suppe over.
Til sidst drysser du lidt persille over og severer bouillabaissen med rouille til - bon appetit!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Simreret med lam, chorizo og kartofler
Simreret med lam, chorizo og kartoflerPuds lammekødet af for fedt og skær det i mindre ter...
Grillede kalkunruller
Bank schnitzlerne flade (en til hver person). Rør flødeost med sennep, presset hvidløg og...
Kanel- og orangescones
Blødgør smørret og vej de andre ingredienser af. Rør det hele langsomt sammen med en dejar...