Video: Makrel i tomat
Makrel i tomatKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Frokost
15
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
4 stk Makrel
-
1 deciliter Rugmel
-
1 fingerspids Groft salt
-
1 fingerspids Peber
-
10 gram Smør
-
1 pakke Rugbrød i skiver
Sauce
-
3 stk Tomat
-
3 fed Hvidløg
-
0.5 stk Løg
-
3 spsk Tomatpure
-
1 deciliter Olivenolie
-
0.5 tsk Tørret timian
-
0.5 tsk Basilikum
-
1 tsk Groft salt
-
1 fingerspids Peber
Makrel i tomat
Pak makrelfileterne ud, skyl dem under lidt koldt vand, og dup dem efterfølgende tørre med et stykke køkkenrulle eller andet papir. Drys fileterne med lidt salt og peber.
Vend nu fileterne i rugmelen. Det er bedst at bruge rugmel, men har du ikke andet end hvedemel i køkkenet, kan du også roligt bruge det.
Smelt smørret på panden og steg fileterne i det. De skal steges ved høj varme og skal have cirka 3 minutter på hver side. Du har nu lavet stegt makrel, tag den af panden og stil dem til side, mens du forbereder tomat saucen.
Tomat sauce til makrel i tomat
Skær det halve løg i tern og hak hvidløgsfeddene fint. Kom dem i en gryde med olien. Mens de simrer så skær tomaterne i tern og find tomatpure, timian, basilikum, salt og peber frem.
Løgene steges til de er klare. Kom resten af ingredienserne i og lad det hele simre ved lav varme i cirka 15 minutter.
Tag gryden af varmen og blev den med en stavblender. Lad den koge over svag varme til den er tyk og cremet i konsistensen.
Når tomatlagen er færdig, så læg fileterne i et fad eller en skål og hæld lagen over dem. Lad retten stå og trække, til den er kold. Det giver nemlig fisken rigtig god tid til at trække den lækre tomatsmag til sig.
Velbekomme - du er nu klar til at spise din makrel i tomat. Server den på et stykke rugbrød.
Makrel i tomat -en klassiker til smørrebrød og frokost
Makrel i tomat har alle dage været en klassiker både til smørrebrød og til frokosten - hvad end du skal smøre madpakke til de små eller dig selv.
Du kan også købe røget makrel og bare lave tomatlagen i stedet.
Er du i humør til at krædse lidt mere for dit smørrebrød?
Der er altså bare noget over at spise en rugbrødsmad, som er lavet helt fra bunden. Hvis du har mod på det, kan du kaste dig ud i at lave din egen mayonnaise, som du kan toppe din makrel i tomat af med.
Du kan også kaste dig ud i at lave dit helt eget rugbrød, hvis du virkelig skal imponere dig selv, din familie eller dine gæster.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mandel-appelsinkage
Mandel-appelsinkageVask appelsinerne grundigt, brug helst økologiske. Kom de hele appelsi...
Spidskålssalat
Spidskålssalat Skyl spidskålen grundigt under vandhanen. Snit spidskålen fint. Kom kålen i...
Tomatsauce
TomatsauceVarm en gryde op (mellem eller stor alt efter hvor meget tomatsauce du vil lave)...