Video: Hjemmelavet mascarpone
Hjemmelavet mascarponeKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
2
Tilberedningstid
24 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 liter Piskefløde 38%
-
2 spsk Citronsaft
Hjemmerørt mascarpone
Denne opskrift vil give omkring 500 gram hjemmelavet mascarpone da det svinder ind undervejs.
Start med at varme fløden op til 85 grader, rør jævnligt rundt.
Når fløden har nået sin temperatur tilsættes citronsaft, fortsæt med at røre jævnligt indtil fløden bliver tyk og begynder at sætte sig.
Tildæk derefter fløden med et låg og sæt den i køleskabet natten over.
Tag den kolde fløde ud og sigt massen igennem en si og et ostelærred ned i en skål, du kan også bruge et tyndt viskestykke eller kaffefiltre - stil det hele på køl i yderligere 12 timer.
Skrab ostemassen ned i en lufttæt beholder og rør det sammen så det bliver til en cremet mascarpone.
Undgå madspild
Den væske som kommer under sigtningen, kaldes Valle og kan bruges i bagværk. Du kan også bruge noget af vallen til at røre lidt i mascarponen hvis den er for tør.
Ellers er det bare med at bruge din hjemmelavet mascarpone til en lækker tiramisu eller som topping til en frisk frugtsalat med mascarponecreme
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Appelsinlagkage
Appelsinsaft, citronsaft, pasteuriserede æggeblommer, sukker samt maizenamel piskes sammen...
Fiskedeller
FiskedellerFørst skal du være sikker på, at din fisk er uden ben. Derefter hakkes den og...
Cantuccini
Sådan laver du CantucciniFørst pisker du æg og sukker sammen i ca. 4 minutter. Derefter ti...