Video: Börek
BörekKøkken:
Ingredienser:
Andet
12
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
1 pk Filodej
-
500 gram Frossen helbladet spinat
-
2 stk Rødløg
-
200 gram Fetaost
-
1 tsk Spidskommen
-
1 tsk Chili
-
0.5 deciliter Mælk
-
2 stk Æg
-
3 spsk Yoghurt naturel
-
1 spsk Olivenolie
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Peber
Börek
Olivenolien varmes i en gryde.
Hakket rødløg tilsættes og steges et par minutter.
Spinaten og krydderierne tilsættes.
Steges ved middel varme og røres indtil spinaten falder sammen.
Fyldet hældes i en si.
Pres så meget væde væk som muligt.
Fyldet hældes derefter i en skål, hvor fetaosten tilsættes.
Røres forsigtigt til fyldet samles.
Æggemasse Mælk, æg, yoghurt, salat, peber og smeltet smør piskes sammen i en skål.
Det skal få konsistens af vandet pandekagedej.
Saml börek.
En rund tærteform smøres med en smule olie.
Filodejen skæres ud i strimler på omtrent 15 + 35 cm.
Dejstrimlerne pensles så med æggemasse.
Dejmasse fordeles i en smal stribe i midten af hvert dejstykke.
Dejstykkerne rulles sammen til en pølse, og lægges langs kanten af tærtefadet.
Når fyldet er brugt, hældes resten af æggemassen over dejstykkerne.
Bages i ovnen 20-25 minutter ved 220 grader.
Dine börek er nu klar til servering. Velbekomme!
Börek laves af filodej, som er en usyrnet dej og er mest udbredt i Mellemøsten og på Balkan. Filodej er også velegnet til mange andre indbagte retter. Som fx indbagte nødder i filodej eller indbagt svinemørbrad med grønsagsragout.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kanelsnegle med kardemomme
DejSmelt smørret i en lille gryde. Hæld mælk i og lad det køle af til gæren kan smuldres i...
Olivendressing
Hak tomat og oliven. Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med salt og peber. La...
Græskar-gulerodssuppe
Græskar-gulerodssuppeGør alle grønsager klar. Varm olien op i en stor gryde og svits...