Video: Kiksekage
KiksekageKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
300 Mørk chokolade
-
3 Fløde 13%
-
100 Flormelis
-
100 Smør
-
30 stk Vanillekiks
Beklæd en sandkageform med tilklippet bagepapir.
Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
Hæld fløde og flormelis i en gryde og bring det i kog.
Hæld langsomt den varme fløde over den finthakkede chokolade.
Rør samtidigt med små runde bevægelser i midten af skålen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne.
Lad blandingen køle af i ca. 5 minutter.
Del smørret i små stykker og kom det i blandingen.
Rør blandingen færdig.
Stil blandingen køligt i ca. 15 minutter.
Dæk først bunden af sandkageformen med et tyndt lag chokoladecreme.
Kom så et lag kiks i formen.
Skift mellem et lage crème og et lag kiks, til der ikke er mere.
Det sidste lag skal være chokolade.
Dæk formen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag.
Spørgsmål:
Når chokolade cremen bliver for flydende og end ikke får en cremet konsistens efter en nat i køleskabet? Er det ikke alt fløden som skal bruges eller hvad?
Svar:
Hej, det kan være at du har en chokolade der ikke har minimum 50% kakao ?
Måske har det været for varmt når smøret kom i ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/05-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Har du ikke en opskrift på kiksekage med palmin
Svar:
Hej , her er en mulighed
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Kiksekage til 6 personer:
Ingredienser:
3 hele æg pastoriseret
125 g kakao
150 g flormelis
250 g palmin
1 pakke firkantede vanille kiks (ca. 30 stk.)
Evt. reven skal af en appelsin, som ikke er sprøjtet.
1. Pastoriseret æg, flormelis og kakao piskes sammen.
2. Palminen smeltes over svag varme og afkøles let.
3. Den afkølede palmin og kakaomassen piskes sammen.
4. Tilsæt evt. reven skal af en ikke sprøjtet appelsin.
5. I en bageform med bagepapir lægges nu et lag kakaomasse skiftevis med kiks.
Der skal startes og sluttes med kakaomasse.
6. Kagen sættes til afkøling i køleskabet, og er klar til servering.
16/02-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hvidløgsflute
HvidløgsfluteStart med at bland tomater, hakket oregano, basilikum, hvidløg og olie med en...
Spandauer
SpandauerStart med at lave dejen som beskrevet her: Wienerbrødsdej. Sæt den på køl, mens d...
Kanelsnegle med æblemos
Lun mælken og rør gæren ud heri. Til-sæt æg og halvdelen af æblemosen (1 dl). Ælt melet i...