Video: Græsk kartoffelsuppe
Græsk kartoffelsuppeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Hovedret
12
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
750 gram Kartofler
-
200 gram Løg
-
2 fed Hvidløg
-
375 gram Knoldselleri
-
200 gram Gulerod
-
1 spsk Olivenolie
-
1 bdt Frisk persille
-
375 gram Hakkede tomater
-
70 gram Tomatpure
-
1.5 liter Grøntsagsbouillon
-
0 Salt
-
0 Peber
Græsk kartoffelsuppe
Først skal kartoflerne skrælles og skæres i tern. Herefter skal løgene skæres i tern og hvidløgene pilles og hakkes. Sellerien skylles og skæres i tern, ligesom gulerødderne skrælles og skæres i skiver.
Persillen skylles og hakkes.
Nu skal du flå de hele, friske tomater. Skær et lille kryds i bunden af alle tomaterne. Du skal fylde en skål med koldt vand og en gryde med vand. Når vandet i gryden koger, sænkes tomaterne forsigtigt ned med en ske og koger i et par minutter. Når skindet begynder at løsne sig efter et par minutter, skal tomaterne tages forsigtigt op af gryden og lægges i det kolde vand. Når tomaterne er kølet af, kan skindet fjernes.
Nu skal grøntsagerne svitses i en gryde med olie og derefter tilsættes tomater, tomatpuré, bouillon og persille. Suppen skal koges i 20 minutter eller til kartoflerne er møre.
Nu er din græske kartoffelsuppe klar til servering - velbekomme!
Serveringsforslag
Denne græske kartoffelsuppe er en rigtig lækker vegetarret. Ønsker du ekstra proteiner, så tilsæt evt. linser eller andre bælgfrugter.
Hvis du ønsker kød, kan du jo prøve med nogle pølser efter egen smag.
Kartoffel er fantastisk, når det kommer til supper. En evergreen her er selvfølgelig kartoffel-porre suppen. Kartoffel er også fremragende til alle slags kødretter. Her kan vi anbefale hakket oksekød med kartoffellåg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kager med flydende indre
Flydende indre: Del mælkechokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde samme...
Farserede dadler
Tag kernerne ud af dadlerne og sæt en mandel ned i hver daddel. Rul eller pres et lille...
Ovnstegt lammekølle
Forvarm ovnen til 200 gr.Skær dybe huller eller stik i lammekøllen. Skær hvidløgene i tynd...