Video: Koldskål cheesecake med bær
Koldskål cheesecake med bærKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
3 timer 30 minutter
Antal personer:
-
300 gram Kammerjunker
-
1 stk Vanillesukker
-
250 gram Naturel flødeost
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
2.5 deciliter Kærnemælk
-
100 gram Flormelis
-
1 stk Skal af citron
-
1 stk Citronsaft
-
11 blad Husblas
-
1 stk Vanillestang
-
300 gram Frosne hindbær
-
100 gram Sukker
-
0.5 deciliter Vand
Koldskål cheesecake
Kiksebund
Smelt smøret i en gryde
Knus kammerjunkerne
Smeltet smør hældes oven i
Kom blandingen i en springform med bagepapir i bunden og bageplast på indersiden
Sørg for at kiksemassen dækker hele bunden
Sættes på køl, mens du laver ostecremen
Ostecreme
Husblas udblødes i koldt vand i ca. 15 minutter
Fløden piskes så det lige præcist stivner (ikke mere end det)
Flødeosten piskes sammen, så den bliver lettere at bearbejde
Kornene i vaniljestangen skrabes ud og blandes med lidt af flormelissen
Flødeost, vanilje, flormelis og citronskal røres sammen
Vend flødeskummet i det, og der røres forsigtigt til en ensartet masse
Citronsaften opvarmes
Vrid husblasen godt, og rør det i citronsaften. Lad det køle.
En lille smule af ostemassen røres ud i citronsaft/husblas.
Dette røres så ud i resten af ostemasse. Fremgangsmåden forhindrer, at det klumper
Ostemassen hældes nu ud over kiksebunden.
Stop 1 cm under kanten, så der er plads til geléen
Hindbærgelé
Husblas udblødes i en stor skål vand i ca. 15 minutter
Hindbær, vand, sukker og citronsaft koges op i en gryde
Småkoges i 10 minutter på middelvarme
Puréen sigtes gennem en fintmasket si, så der ikke er klumper i
Du skal bruge ca. 3 dl. hindbærsaft. Har du ikke nok, spæd i med kogende vand
Husblassen røres i hindbærsaften og køles til ca. 30 grader
Hindbærsaften hældes nu over kagen. Brug evt. bagsiden af en ske. Derved rammmer strålen ikke kagen direkte
Lad kage køle i minimum 3 timer. Køl den med fordel natten over.
Pynt kagen med overskårne jordbær.
Servér, og imponér dine gæster med denne vidunderlige koldskål cheesecake!
Noget af det bedste på en varm sommerdag er koldskål. Det kan dog gøres endnu bedre ved at mixe det sammen med en frisk cheesecake.
Ja, du læste rigtigt! Koldskål cheesecake. En fantastisk blanding af to geniale sommerretter. Du har her en uforglemmelig sommerdessert.
Hvis du har tid og lyst, kunne du jo også lave kammerjunkerne fra bunden. Det vil sikkert imponere dine venner og din familie.
Er det derimod lige i overkanten, så prøv en af vores mange opskrifter på koldskål, hvor der også er en opskrift på koldskål uden æg.
Vil du lave en rigtig professionel bund, prøv med 100 gram ristede hasselnødder og 200 gram kammerjunker.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokoladepandekager
Bland mel salt og sukker. Pisk kakaomælk og æg godt sammen og rør det i melet. Bag pandeka...
Romainesalat med tomat og pinjekerner
Romainesalat med tomat og pinjekernerSkær bunden fra romainesalaten og skyld bladende. Skæ...
Flerkornsbrød
Bland to slags mel, bagegær og salt i en skål. Bland solsikkefrø, sesamfrø og græskarkerne...