Video: Chokoladekage med nutella
Chokoladekage med nutellaKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
8
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
175 gram Smør
-
150 gram Mørk chokolade
-
200 gram Nutella
-
100 gram Sukker
-
50 gram Brun farin
-
6 stk Æg
-
100 gram Hvedemel
-
1.2 tsk Salt
Chokoladekage med nutella
Skær mørk chokolade i små stykker. Tilføj mørk chokolade, smør, nutella, brun farin og sukker i en gryde og lad det smelte ved lav varme. Æggene deles op i blommer og hvider. Når blandingen i gryden er smeltet, tages den af varmen og æggeblommerne piskes i blandingen et ad gangen. Flyt blandingen over i en skål og kom salt og hvedemel i skålen, og rør det hele godt sammen. I en anden skål piskes æggehviderne indtil de er stive. Dernæst vendes æggehviderne forsigtigt og i små portioner i chokolademassen indtil hele skålen med æggehvider er vendt i.
Beklæd en bageform med størrelsen 25x30 cm eller en springeform med en diameter på 24 cm med bagepapir, og hæld dejen heri. Bag chokoladekage med nutella i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i omkring 25-30 minutter.
Tegn på at kagen er færdig, er når konsistensen er fast og samtidig lidt blød i midten så er kagen klar til servering, velbekomme!
Tips til servering
Chokoladekage med nutella kan serveres med en lækker chokolade ganache til opsmøring og is ved siden og evt. med hakket hasselnødder på toppen.
Er du vild med nutella?
Hvis ja, vil du også elske banankage med nutella, som består af en lækker kombination nemlig banan og nutella. Du kan også kaste dig ud i at prøve at lave din helt egen nutella, en hjemmelavet nutella er faktisk overraskende nemt at lave.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Svamperisotto
Sådan laver du svamperisottoHalvdelen i svapene hakkes i mindre stykker, og den anden halv...
Fiskefileter med hjemmelavet panering
Bland de første 4 ingredienser i en lav skål. Put ægghviderne i en anden lav skål. Dyp...
Honningmarineret torskefilet
Rens og tør torskefileterne. Skær fisken i portionsstørrelser (2 stykker pr. person) og læ...