Video: Chokoladekage med kokosglasur
Chokoladekage med kokosglasurKøkken:
Ingredienser:
Dansk
18
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
130 gram Smør
-
175 gram Brun farin
-
125 gram Rørsukker
-
1 tsk Vanillesukker
-
2 stk Æg
-
225 gram Græsk yoghurt 10%
-
275 gram Hvedemel
-
75 gram Kakaopulver
-
1 knsp Salt
-
1 tsk Natron
-
2 tsk Bagepulver
-
225 gram Varmt vand
-
65 gram Hakket mørk chokolade
Pynt
-
130 gram Smør
-
6 spsk Drikkeklar kaffe
-
2 spsk Kakaopulver
-
175 gram Flormelis
-
130 gram Kokosmel
Chokoladekage med kokosglasur
Chokoladekage
Start med at smelte smørret, det kan gøres i en gryde eller mikroovn.
Når det er smeltet, stilles det til siden.
Kom æg, rørsukker, brun farin og vanillesukker i en skål og pisk det hele til en luftig masse.
Derefter tilsættes den græske yoghurt i løbende, mens der piskes.
De tørre ingredienser hvedemel, salt, kakaopulver, bagepulver og natron blandes sammen i en ny skål og sigtes i skålen med de våde ingredienser.
De tørre ingredienser piskes godt sammen med de våde ingredienser.
Det varme vand tilsættes i løbende, mens der piskes.
Det er vigtigt, at det varme vand ikke må være kogende varm.
Til sidst vendes smeltet smør og hakket chokolade i skålen med dejen.
En bageform i størrelsen 22x22 cm beklædes med bagepapir, og dejen hældes heri.
Chokoladekagen bages i ovnen ved 180 grader i omkring 45 minutter.
Afhængig af type ovn er det muligt, at din chokoladekage skal have mindre i ovnen.
Når der er gået de 30 minutter, så kig til kagen og brug tandstik tricket.
Når den er gennembagt tages den ud af ovnen og får lov til at køle af på køkkenbordet.
Kokosglasur
Kom alle ingredienserne i en gryde, der varmes op ved lav til middel varme.
Der skal løbende røres i gryden.
Kokosglasuren er færdig, når smørret er smeltet og konsistensen af kokosglasuren er tyk.
Derefter fordeles kokosglasuren på den afkølede kage.
Chokoladekage med kokosglasur må gerne komme på køl i omkring 40 minutter, så kokosglasuren kan få lov til at sætte sig.
Efter de 40 minutter tages kagen ud af køleskabet og stilles på køkkenbordet indtil den serveres, velbekomme!
Vidste du at...
Chokoladekage med kokosglasur også kaldes for 'den du ved nok' kagen. Det er en klassiker. Det er faktisk en drømmekage bare i en chokolade version. Den har nemlig ligesom en drømmekage en snasket og lækker kokosfyld på toppen af kagen, men bunden er en chokoladekage.
Kager med kokos
Hvis du er til kager med kokos, så skal du prøve kokoskage med vanilleglasur eller æblekage med kokos.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Havregrynskugler
Sådan laver du dine havregrynskuglerBland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. For...
Langtidshævede boller
Sådan laver du langtidshævede boller Dag 1:Rør gøren ud i det kolde vand og tilsæt resten...
Fedtegrever
Sådan laver du fedtegreverSpækket hakkes groft gennem en kødmaskine eller med en kniv. Kom...