Video: Risalamande
RisalamandeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
110 gram Grødris
-
7 deciliter Sødmælk
-
1 stk Vanillestang
-
100 gram Smuttede mandler
-
4 deciliter Piskefløde 38%
Sauce
-
300 gram Kirsebær
-
170 gram Sukker
-
1 deciliter Vand
-
2 spsk Maizena
Risalamande
Tilsæt grødris og mælk i en gryde og lad det koge stille og roligt.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ned i gryden.
Tilsæt lidt sukker efter egen smag.
Lad grøden stå og småkoge i ca. 40-50 minutter under jævnlig omrøring.
Hak de smuttede mandler groft, mens grøden står og simrer.
Tilsæt mandlerne og rør rundt indtil grøden har opnået den ønskede konsistens.
Mandlerne giver mere smag til retten, hvis de tilsættes, mens grøden er varm.
Tag herefter grøden af komfuret og sæt den til afkøling.
Pisk fløden til skum.
Når grøden er helt kold, vendes flødeskummen i grøden.
Kirsebærsauce
Tilsæt maizena og vand i en gryde og lad det koge op.
Kirsebær uden sten og sukker tilsættes herefter.
Saucen koges et par minutter under omrøring
Den kolde grød serveres med lidt varm kirsebærsauce på toppen for det bedste resultat.
HUSK den hele mandel (uden at snyde), hvis der er en mandelgave på spil!
Enjoy!
Flere julegodter
Lad dig inspirere af flere af vores lækre opskrifter på julegodter her på siden. Prøv f.eks. at ligge dig ud med vores opskrift på lækre danske juleklejner. Prøv også denne opskrift vaniljekranse - en småkage de fleste nok forbinder i særligt grad med juletiden.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Panzanella - brødsalat med tomater
Tænd ovnen på 200º grader. Skær skorpen af og riv krummen i nogle solide store stykker. Ma...
Auberginekaviar
Bag auberginerne, der først er prikket med en gaffel, ved jævn varme indtil de er helt mør...
Gammeldags Norsk øllebrød
Gammeldags Norsk øllebrødSkær brød i mindre stykker og læg dem i vandet i 2-3 timer. Husk...