Video: Grønlangkål
GrønlangkålKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
25 gram Smør
-
2.1 spsk Hvedemel
-
1.4 liter Piskefløde 38%
-
450 gram Frossen grønkål
-
1.2 tsk Sukker
-
1.2 tsk Groft salt
-
1.2 tsk Hvid peber
Grønlangkål
Først tager du smørret og smelter det i en gryde (helst en tykbundet) ved jævn varme.
Derefter tilsætter du melet, mens du kraftigt rører det sammen, i ca. 2 min.
Dernæst hælder du fløden i og bringer blandingen i kog.
Grønkålen kan både være fra frossen eller frisk tilstand.
Hvis du bruger den frosne variant, skal du selvfølgelig huske at tø det op inden du begynder at tilberede.
Vrid grønkålen godt for væske, og vend den i sammen med sukker, salt og peber.
Derefter skal du koge grønlangkålen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
Din grønlangkål er nu klar til servering, velbekomme.
Vidste du at:
Grønlangkål er en typisk jysk egnsret. I Danmark findes retten i flere lokale varianter. For eksempel i Vendsyssel tilberedtes den ribbede, ikke hakkede kål ved kogning sammen med de ukurante stykker flæsk og kogeben, i gruekedlen fra de gamle dage.
Efter kogningen knugedes kålen i boller, som blev sat i spisekammeret.
Vi ville foreslå at bruge grønlangkål som tilbehør til din dejlige jule ret - for eksempel denne glaserede hamburgerryg, eller denne hamburgerryg med sennepssauce.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokolade Fudge
Chokolade fudgeBeklæd en lille form eller en bradepande med bagepapir. Smelt chokolad...
Pasta med blåmuslinger i cider
Kog rejerne i velsaltet vand: kom dem i det spilkogende vand, kog op og køl dem af i vande...
Farserede æg med spinat
Kog æggene 5 -6 minutter, afkøl dem i koldt vand og pil dem.Lav farsen af kød, mel og rasp...