Video: Græskarboller
GræskarbollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
12 timer 20 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Vand
-
15 gram Gær
-
400 gram Hokkaido græskar
-
1 deciliter Græskarkerner
-
400 gram Hvedemel
-
300 gram Grahamsmel
-
1 spsk Køkkensalt
Pynt
-
1 stk Æg
-
1 deciliter Græskarkerner
Langtidshævede græskarboller
Den første dag laves dejen så den kan sættes i køleskabet til at hæve natten over.
Først skrælles græskaret og kernerne fjernes med en ske, og lægges til side i en skål.
Du kan vælge at bruge dem i denne dej eller i en anden ret, hvor græskar indgår eller kernerne passer til.
Hvis du vil bruge kernerne fra dette græskar, så hæld noget vand henover kødet, hvor kernerne sidder på, så det er dækket og masser det af med fingrene.
Dyp så kernerne af og bag dem i 20 minutter ved 200 grader.
Det tager længere tid for selve dejen, men det er fedt at bruge hele græskaret når nu man kan!
Riv dit hokkaido græskar groft og i en anden skål, opløses gæren i det kolde vand.
Når gæren er opløst tilsættes det revet græskarkød, græskarkerner og salt.
Lidt efter lidt tilføjes de to slags mel og dejen æltes til den er fast, men det gør ikke noget den er klistret, bare den ikke er flydende.
Nu sættes dejen i køleskabet, med et fugtigt, rent viskestykke henover, gerne 12 timer ellers bare natten over.
Dagen efter når din dej er færdighævet forvarmes ovnen til 200 grader varmluft.
Bordet drysses med mel og dejen hældes ud i melet.
Hav en bageplade med bagepapir klar ved siden af, så du ikke skal røre ved alle skabe med dej på hænderne.
Dejen æltes igennem en sidste gang og dejen fordeles i 12 lige store boller og lægges over på pladen, brug evt. to plader og hav 6 på hver.
Ægget piskes og pensles ud over bollerne og græskarkerner drysses ud over, evt. hak kernerne.
Bollerne bages i ca. 20-25 minutter til de er flotte og gyldne.
Nyd dine græskarboller - velbekomme!
Græskar er det nye sort
Græskar er en voksende trend og alt skal smage eller indeholde græskar, når vi når til efteråret, især oktober måned og Halloween. Det synes vi kun er lækkert, fordi græskar er en super lækker ingrediens og så er den sund! Græskar indeholder kilder til folsyre, der er en af B-vitaminerne, det styrker bl.a. de røde blodceller, immunforsvar og ens DNA. Til disse græskarboller er det rigtig lækkert med en hjemmelavet hummus og af andre opskrifter som indeholder græskar kan vi anbefale vores populære græskarsuppe eller græskartærte!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jim Laheys perfekte brød
Jim Laheys perfekte brødOpløs gæren i vandet i en skål, og bland resten af ingredienserne...
Squashpandekager
SquashpandekagerVælg en stor squash og riv den groft på et rivejern. Knug squashkødet fri...
Grøntsagstærte
Hak alle grøntsagerne til fyldet i passende størrelser. Kom dem i en stor gryde. Tilsæt øn...