Video: Græskarrisotto
GræskarrisottoKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.2 stk Hokkaido græskar
-
1 spsk Olivenolie
-
2 stk Skalotteløg
-
2 fed Hvidløg
-
1 bdt Frisk salvie
-
300 gram Risottoris
-
1.1 deciliter Hvidvin
-
8 deciliter Grøntsagsbouillon
-
1 spsk Smør
-
1.2 Citronskal
-
0 Køkkensalt
-
0 Friskkværnet peber
Pynt
-
1 Græskarkerner
Græskarrisotto
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skær hokkaidogræskaret over på midten og fjern kernerne. Lad skrællen sidde på græskaret.
Gør en bageplade med papir klar og skær hokkaidoen i både og læg stykkerne på pladen.
Græskaret bages i ca. 30-35 minutter i ovnen.
Når gærskarstykkerne er møre tages de ud og afkøles.
Skrab det møre kød af skrællen og blend det til puré (det kan både gøres med en stavblender eller en almindelig blender).
Sæt en gryde med bouillonvand til at koge. Skræl og hak skalotteløg og hvidløg.
Find også en tykbundet gryde eller sauterpande frem og hæld olivenolie på.
Svits løg og hvidløg sauteres i ca. 2 minutter. Når de begynder at tage farve, så tilsættes risottorisene.
Kom derefter hvidvin i retten. Lad det hele stå og koge, indtil hvidvinen næsten er kogt væk.
Hæld herefter halvdelen af den kogende bouillon til risene. Sørg for at rør i det konstant, så risene ikke brænder på eller klumper for meget sammen, mens det suger væske af bouillonen.
Derefter tilsættes resten af bouillonvandet lidt af gangen.
Lad det simre ved høj varme, indtil risene har suget næsten alt væsken og de næsten er møre. Dette burde tage omkring 15-20 minutter.
Herefter røres græskarpuréen i og retten - lad retten simre nogle ekstra minutter.
Gryden (eller sauterpanden) fjernes fra varmen og smøren røres i.
Smag græskarrisottoen til med salt, friskkværnet peber og en halv citronskal.
Græskarrisottoen serveres pyntet med græskarkerner - velbekomme!
Risotto - endnu en italiensk klassiker
Der er mange måder at lave risotto på. Man kan lave den med forskelligt slags kød, fisk og grøntsager. Retten stammer fra Norditalien, og de fleste risottoretter indeholder hvidvin, smør og løg - det er alt sammen med til at give retten sin cremede konsistens.
I Italien er risotto ofte en forret, men i mange andre lande fungerer den som en hovedret. Vi kan desuden befale at servere noget lækkert hjemmebagt brød til, som er inspireret af det italienske køkken - såsom vores populære foccacia eller ciabatta. Hvis du er generelt er vild med risotto, så skal du tage et kig på flere af vores skønne risottoretter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Portvinspocheret pære med risbudding
Pærerne skrælles.Sukkerlage: Kog vand, nelliker, kanel, sukker og portvin op og kom pærern...
Bryllupskage med chokolade- og jordbærcreme
Opskrift på bryllupskage i tre etager.Hver kage består af 4 bunde og to slags fyld, lys ch...
Mexicansk tunsalat
Bland tun, hakkede oliven, forårsløg og selleri i en stor skål. Vend det godt sammen.Bland...